Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ζουμερό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα! Πιο αφράτο κέικ πορτοκαλιού από αυτό δεν έχεις δοκιμάσει! Μην αργείς φτιάξε το τώρα

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 1:00′ Εύκολη Μερίδες: 14

Υλικά Συνταγής
120 γραμ. ηλιέλαιο
2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
240 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
2 μεγάλα αυγά
2 πρέζες αλάτι
400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
300 γραμ. ζάχαρη
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
λίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Για το υπέροχο, ζουμερό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.

Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό, τα αυγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ