Κέικ με κρέμα σοκολάτας

κέικ-με-κρέμα-σοκολάτας-1694653

Πεντανόστιμο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Μέτρια εύκολο | Για 10 άτομα

Υλικά

Για το κέικ

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο, σκόνη
  • 50 γρ. φουντούκι, τριμμένο σε σκόνη
  • 3 ασπράδια αυγών

Για την κρέμα

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. φουντούκι, τριμμένο σε σκόνη
  • 20 γρ. κακάο, σκόνη

Για τη διακόσμηση

φουντούκια, κομμένα στη μέση

Διαδικασία

Για το κέικ: Χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σκόνη φουντουκιού και αναμειγνύουμε απαλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ με το προηγούμενο μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 15′. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, το τριμμένο φουντούκι και το κακάο για περίπου 10-15′ καθαρίζοντας τα τοιχώματα κατά διαστήματα για να πετύχουμε μια αφράτη και ομοιογενή κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ένα κέικ και καλύπτουμε με τη μισή κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και περιμετρικά. Γαρνίρουμε με ολόκληρα φουντούκια.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook