Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ

κέικ-λεμόνι-χωρίς-μίξερ-1004305

Τόσο νόστιμο, ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν θα πιστεύει κανένας πόσο εύκολα και γρήγορα το φτιάξατε και μάλιστα χωρίς μίξερ, μόνο με ένα σύρμα.

Μερίδες:για μία μέτρια φόρμα Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:60′

του Δημήτρη Χρονόπουλου

Υλικά

255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200γρ. αλεύρι μαλακό

4 αβγά

75γρ. βούτυρο 82%

110γρ. κρέμα γάλακτος 35%

3½γρ. μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)

ξύσμα από 1½λεμόνι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε και το αλάτι. Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα ίσα να μαλακώσει και το προσθέτετε στο μείγμα σας. Ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ελαφρά μια φορμίτσα και την αλευρώνετε. Αν η φόρμα είναι αντικολλητική δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Μπορείτε επίσης να την καλύψετε και με χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε σε πιατέλα.

Tips

Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.

Καλό είναι να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook