Κέικ φράουλα

κέικ-φράουλα-1700478

Κέικ φράουλα για όποιον αντέχει! Όποιον αντέχει να γευτεί το συνδυασμό ενός ιδανικά σιροπιασμένου κέικ με το μοναδικό άρωμα της φράουλας!

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

125 γρ. βούτυρο μαλακό

150 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

200 γρ. αλεύρι μαλακό

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

150 γρ. φράουλες μικρές κομμένες στη μέση

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Για το μείγμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει καλά.

Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά.

Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.

Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην φόρμα.

Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη από ένα μαχαίρι από την καρδιά του κεικ.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄.

Το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.

Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα. Το τρυπάμε με σουβλί.

Λίγο-λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι..

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook