Κέικ αχλαδιού χωρίς ζάχαρη

Από τα πιο υγιεινά και εύκολα κέικ που θα έχεις φτιάξει ποτέ!

Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμαΧρόνος προετοιμασίας:20’Χρόνος μαγειρέματος:55’Έτοιμο σε:1:15′

Υλικά
4 αχλάδια
450γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
5 ασπράδια
200ml. ελαιόλαδο
450γρ. μέλι

Διαδικασία
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.

olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ