Κεφάλαιο απιστία: Σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση πρέπει να τελειώσει;

κεφάλαιο-απιστία-σημαίνει-απαραίτητ-1612195

Πρέπει να δώσουμε αμέσως ένα τέλος ή να το ψάξουμε λίγο παραπάνω;

Ένα ερώτημα με αμέτρητες απαντήσεις. Έχουν γραφτεί ατελείωτα βιβλία, έχουν φτιαχτεί άλλες τόσες ταινίες, σειρές και τραγούδια που μιλούν για τον πόνο της απιστίας και τι ακολουθεί.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας τρόπος διαχείρισης, και κάθε σχέση είναι τόσο ξεχωριστή και διαφορετική από τις άλλες, που ακόμα κι εσύ η ίδια μπορεί να το χειριστείς αλλιώς, με τον εκάστοτε σύντροφο. Υπάρχει περίπτωση να μην θες να συνεχίσεις και να ανακαλύψεις ότι η ζωή μετά από τη συγκεκριμένη σχέση να είναι πολύ καλύτερη. Μπορεί να θες να το αναλύσεις και να δεις τα αίτια πίσω από μία απιστία και πώς αυτό μπορεί να αλλάξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία επιλογή.

Οι ειδικοί, από την πλευρά τους, επιμένουν σε ένα πράγμα. Ότι η απιστία δεν συμβαίνει επειδή θέλει κάποιος να σε καταστρέψει, ούτε πρόκειται ποτέ για σκέτο σεξ, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει έρωτας. «Ο πραγματικός πυρήνας μίας απιστίας είναι ότι δεν τιμάς την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου. Ο σκοπός των σχέσεων είναι να εξελίσσεις τον χαρακτήρα σου και όχι μόνο να ικανοποιείς τις ανάγκες σου», υποστηρίζει η coach σχέσεων Nwasha Edu.

Η ευθύνη μοιράζεται

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η απιστία δεν είναι ποτέ ευθύνη μόνο εκείνου που τη διαπράττει. Όσο δύσκολο και αν είναι να το αποδεχτούμε, η απιστία είναι αποτέλεσμα μίας σχέσης που δεν λειτουργεί, αλλά δεν θέλουμε να το δούμε, αλλά και όταν εθελοτυφλούμε σε αλλαγές συμπεριφοράς.

Once a cheater, always a cheater;

Ισχύει τελικά το ότι αυτός που απατά μία φορά, θα το κάνει για μια ζωή; «Όταν οι άνθρωποι αναζητούν τα βαθύτερα αίτια μίας απιστίας και δουλεύουν πάνω σε αυτά, δεν υπάρχει λόγος να το ξανακάνουν. Αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και τους ενδιαφέρει να έχουν μία υγιή σχέση με καλή επικοινωνία, εξελίσσονται σημαντικά μέσα σε αυτή, όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το χρειάζονται».

Η απιστία ως ευκαιρία

Κι όμως, έτσι είναι. Αντί να καταδικαστεί αμέσως η σχέση, είναι μία καλή ευκαιρία να τεθούν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα του ζευγαριού, ώστε να τα δει, να τα αποδεχθεί και να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει. Η ευκαιρία μπορεί να είναι η βελτίωση της σχέσης, αλλά μπορεί να είναι και ο χωρισμός.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook