ΚΕΕΡΦΑ Χανίων: Καλοδεχούμενοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα Χανιά – Ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές και οι φασίστες

κεερφα-χανίων-καλοδεχούμενοι-οι-μετα-768396

Η εντεινόμενη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών της κυβέρνησης της ΝΔ στρώνει για ακόμη μια φορά το δρόμο στους ρατσιστές και τους φασίστες για να οργανώνουν επιθέσεις σε μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή μας.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε ρατσιστικές επιθέσεις, από τον Οκτώβρη του 2019, με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Γενάρη όπου τρεις άντρες, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε ρόπαλο και μαχαίρι, επιτέθηκαν σε τρεις μετανάστες στην περιοχή του ΚΤΕΛ, κυνηγώντας και χτυπώντας τον έναν από αυτούς στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή. Τα γνωστά ακροδεξιά στελέχη, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξερνούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και στιγματίζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, από την κόλαση των πολέμων και τη λεηλασία των χωρών τους από την εξελιγμένη Δύση, ως «εισβολείς λαθρομετανάστες».

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει μπροστά της πρόσφυγες που έρχονται ξανά όπως το 2016, όπου τότε χέρι-χέρι με τους φασίστες και τους κάθε λογής ακροδεξιούς, συντόνιζε τις επιθέσεις κατά των προσφύγων με μπροστάρηδες τους εκλεγμένους Δημάρχους με τη στήριξή της. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, τα σενάρια να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες και στην Κρήτη, επαναφέρουν στο προσκήνιο τις μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές κι επιθέσεις των ελάχιστων ακροδεξιών και φασιστών της περιοχής μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Χανίων όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τους ελάχιστους ακροδεξιούς τραμπούκους που ενεργούν στα κρυφά και τη νύχτα. Το έδειξε πολλές φορές εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και καταδικάζοντας την αποδεδειγμένα δολοφονική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε το λαό των Χανίων να μην τσιμπήσουν στη ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία και να μην φοβηθούν τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, με όποια ονομασία κι αν εμφανίζονται. Να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσο και των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Και συνεχίζουμε οργανώνοντας με διεθνή συντονισμό τις κινητοποιήσεις μας, με επόμενο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook