Καβάλα: «Ο 55χρονος ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης

καβάλα-ο-55χρονος-ασκούσε-βία-και-σε-πρ-1439299

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από τον ίδιο τον σύζυγό της στην Καβάλα. Ακόμη μια γυναικοκτονία που συνταράσσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Άιντας, Μανώλης Βονικάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αφόρητος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής».

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, «υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά τον βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνώριζαν τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, άρχισαν πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Μάλιστα, δήλωσε ο κ. Βονικάκης, «ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις».

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, «το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της».

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η Άιντα δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας, αλλά όχι να φτάσει στο σημείο να την σκοτώσει».

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Άιντα το είχε επισημάνει: ’της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό… έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Άιντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Τι είπε ο δικηγόρος για την ανάρτηση του δράστη από το νοσοκομείο και την απόπειρα αυτοκτονίας

Για την ανάρτηση του δράστη στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η Αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με την δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος άλλος έχοντας τους κωδικούς…

Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».

Σχετικά με τα παιδιά, 6 και 10 ετών, ο κ. Βονικάκης είπε ότι «είναι συγκλονισμένα. Τα παιδιά είναι νομίζω στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του θείου. Έχουν αντιληφθεί, αλλά οι αρμόδιοι θα κάνουν τη δουλειά τους».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook