Καβάλα: Η απειλή που έγινε πράξη – «Αν πάρεις το παιδί, θα σας σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

καβάλα-η-απειλή-που-έγινε-πράξη-αν-π-1535535

Σοκάρουν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το διπλό έγκλημα στην Καβάλα, όπου 56χρονος κτηνοτρόφος, δράστης του φρικτού εγκλήματος, παρέσυρε σε μαντρί την πρώην σύντροφό του, σκότωσε το παιδί τους, σκότωσε εκείνη και αυτοκτόνησε. Ήταν η απειλή που έκανε πράξη (δείτε ΕΔΩ).

«Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω», είχε πει πριν μερικούς μήνες στο θύμα, ο 56χρονος δράστης από την Λεκάνη Καβάλας, που το πρωί της Παρασκευής (30.09.2022) σκότωσε με καραμπίνα το παιδί τους, την εν διαστάσει σύντροφό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν ο δράστης εκτόξευε απειλές στη μητέρα του παιδιού του, αποκάλυψε στο newsit.gr ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος του θύματος. «Αυτός ο άνθρωπος την είχε απειλήσει στο παρελθόν, πριν 2-3 μήνες περίπου. Την απειλή του την έκανε πραγματικότητα, απλά αυτή η απειλή δυστυχώς δεν είχε καταγραφεί γιατί δεν είχε πάει το θύμα στην αστυνομία».

Ο δράστης και το θύμα είχαν σχέση από το 2018 και ήταν σε διάσταση από αρχές Ιουλίου 2022. «Είχαν ένα μωρό 10 μηνών περίπου και ήμασταν στα δικαστήρια για να λύσουμε το θέμα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το μωρό, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Ο δράστης το έβλεπε καθημερινά το παιδί, δεν το είχε στερηθεί ποτέ, γιατί δεν ήθελε και η μητέρα να αποκόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του».

Ο κ. Αποστολίδης τονίζει ότι η άτυχη 31χρονη δεν είχε σκοπό να φύγει μόνιμα για την Γερμανία. «Ήθελε να πάει για μερικές εβδομάδες στην Γερμανία γιατί είχε κάποιες δουλειές να τακτοποιήσει και θα επέστρεφε. Είχε νοικιάσει και σπίτι μάλιστα στο χωριό. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα μόνιμης φυγής της, με το παιδί. Επίσης, ήταν τρομερά ευχαριστημένη με την ζωή στο χωριό, είχε άλλο τρόπο ζωής, φυσιολατρικό».

Απ’ όταν έφυγε από το σπίτι του δράστη, φιλοξενούνταν από τον παππού της, που ζει στο χωριό. Στις αρχές του Σεπτέμβρη, όπως λέει ο κ. Αποστολίδης, είχε νοικιάσει και ένα σπίτι στο χωριό. Ήταν γραφίστρια και δούλευε εξ αποστάσεως με τους πελάτες που είχε.

Την ώρα που έγινε η τραγωδία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, η μητέρα της ταξίδευε για Γερμανία.

Το χρονικό της φρίκης

Ο δράστης φαίνεται ότι είχε προσχεδιάσει τη διπλή δολοφονία. Το πρωί της Παρασκευής πήγε στο σπίτι της 29χρονης πρώην συντρόφου του, την πήρε με τη βία μαζί με το παιδί τους και τους οδήγησε σε έναν στάβλο, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά.

Συγγενής του δράστη, μιλώντας στο newsit.gr νωρίτερα, περιέγραψε πως την ώρα που ο 56χρονος έφτασε στο στάβλο, πήρε έναν ξάδερφό του και του ζήτησε να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να δει με τα μάτια του, αυτό που επρόκειτο να κάνει. Πριν κλείσει το τηλέφωνο άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί, με τον συγγενή του να πιστεύει αρχικά, πως αυτοί προέρχονταν από κυνηγούς στην περιοχή.

«Σκότωσε την γυναίκα του και το παιδί και πήρε τον αδερφό μου τηλέφωνο και του είπε “έλα στους στάβλους”. Την ώρα που πήγαινε ο αδερφός μου στον στάβλο άκουσε τον πυροβολισμό, αλλά νόμιζε ότι ήταν κυνηγοί, δεν κατάλαβε. Όταν έφτασε τους είδε όλους νεκρούς. Είχε πάει στο σπίτι που έμενε με τον παππού της και την πήρε και την πήγε στους στάβλους. Η μητέρα του θύματος ήταν από το χωριό, αλλά το κορίτσι είχε μεγαλώσει εκεί. Έμεναν σε διαφορετικά σπίτια με τον ξάδερφο μου τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε.

Ο δράστης και το θύμα δεν είχαν παντρευτεί. Γνωρίστηκαν πριν από 3 χρόνια και απέκτησαν το παιδί τους πριν από μερικούς μήνες. Ο 56χρονος δράστης ήταν παντρεμένος στο παρελθόν, είχε χωρίσει από τη γυναίκα του αλλά δεν είχε πάρει διαζύγιο. Είχε άλλα δυο παιδιά, μεγάλα, παντρεμένα με παιδιά.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook