«Κάτσε κάτω μικρέ!» – «Θερμό επεισόδιο» στην συζήτηση για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων | Video

κάτσε-κάτω-μικρέ-θερμό-επεισόδιο-1758431

Από μεγάλη ένταση σημαδεύτηκε η συζήτηση για την απόκτηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδικότερα η τοποθέτηση του Ειρηναίου Μαράκη ότι η δημοτική Αρχή ακολουθεί μια πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από τον Μανώλη Κεμεσίδη:

«Κάτσε κάτω μικρέ που θα μας πεις εσύ ότι ξεπουλάμε. Ήρθες τώρα να μας πεις ότι ξεπουλάμε; Εμείς είμαστε 25 χρόνια σε αυτά τα έδρανα και θα έρθεις εσύ να μας πεις ότι ξεπουλάμε;» τόνισε ο κ. Κεμεσίδης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ανταρσίας στα Χανιά. Ακολούθησε μεγάλη ένταση με τον κ. Μαράκη να μην ανακαλεί και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να πέσουν οι τόνοι.

Πάντως ο Δήμαρχος δέχτηκε κριτική για το αντίτιμο των 2 εκ. ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Δήμος με τις παρατάξεις «Πρωτοβουλία Πολιτών» «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία στα Χανιά» να τονίζουν ότι η παραχώρηση έπρεπε να γίνει δωρεάν. 

Νωρίτερα αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και ο Τάσος Βάμβουκας, καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο ότι απαξιώνει τις ενέργειες που έγιναν επί δημαρχίας τους. 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έχουν απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα φέρνουμε στο ΔΣ την εισήγηση για την αγορά. Αρκεί μόνον να πω ότι το πρώτο αίτημα που υπήρξε από τον Δήμο Χανίων προς το Υπουργείο Άμυνας τότε, πάει πίσω στο 1952. Το αίτημα ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί και μάλιστα με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με ένα τίμημα εξαιρετικά ευτελές σε σχέση με την χρησιμότητα για την κοινωνία.

Το συμβούλιο καλείται να προχωρήσει στην έγκριση αφενός της εξαγοράς από τον Δήμο Χανίων αφετέρου την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο Χανίων ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις για την απόκτησή του.

Από τη μεριά του ο Τάσος Βάμβουκας τόνισε: «Δυστυχώς μας κοροϊδεύετε. Ο τρόπος που το εκφράζετε δείχνει ότι εμείς δεν κάναμε κάτι σωστό ενώ εσείς χρησιμοποιήσατε τις δικές μας ενέργειες οπότε το στρατόπεδο κατέστη ανενεργό. Αλλά δεν το κάνετε για να παρουσιάζεστε ως Μεσσίας.

«Η δική σας αγωνία είναι να δείξετε ότι ο κόσμος ξεκίνησε και τελείωσε επί των ημερών σας» απάντησε ο Δήμαρχος.

Για προεκλογικό αλισβερίσι έκανε λόγο ο Γιάννης Σαρρής, σχολιάζοντας πως ο Δήμαρχος είχε αβαντάρει τον Μητσοτάκη προεκλογικά με την κοινή τους παρουσία στο άδειο στρατόπεδο και τώρα μας αβαντάρει αυτός.

zarpanews.gr

One thought on “«Κάτσε κάτω μικρέ!» – «Θερμό επεισόδιο» στην συζήτηση για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook