Κατώτατος μισθός: Την Παρασκευή η εισήγηση Χατζηδάκη για την αύξησή του

κατώτατος-μισθός-την-παρασκευή-η-εισή-1636810

Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται – όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση – και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε την Κυριακή (26/02) πως την ερχόμενη Παρασκευή (03/03) θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» της ΕΡΤ, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε:

«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων. […] Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση.

Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά».

Τι είπε για συντάξεις – στεγαστικό πρόβλημα

Ακόμα, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων.

Επίσης, αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα, τόνισε ότι 1.000 διαμερισματα θα δοθούν σε ευάλωτους οικονομικά πολίτες. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μεταναστες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook