Κάτοικοι και φορείς στο Κακοδίκι: Ζητούν μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους

Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Κακοδικίου ζητούν κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων ζητώντας άμεση ενίσχυση του ΑΤ Καντάνου του σε προσωπικό το οποίο όπως λένε, κρίνεται λιγοστό και ανεπαρκές για την τεράστια περιφέρεια αρμοδιοτήτων του.

Αναλυτικότερα:

Α. Εδώ και μερικά χρόνια, έχουν ξεκινήσει στο χωριό μας το Κακοδίκι, διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές, οι οποίες προσφάτως, από σποραδικές που ήταν αρχικά, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί, ενεργώντας ακόμα και πρωινές ώρες σε κεντρικά σημεία της περιοχής και σε σπίτια επί του επαρχιακού δρόμου Χανίων – Παλαιόχωρας, καθόλου απομονωμένα.

Β. Η κίνηση των διερχόμενων οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Χανίων – Παλαιοχώρας που διέρχεται μέσα από τις κατοικημένες γειτονιές Παπαδιανά και Καλλιθέα του Κακοδικίου, ουδόλως τηρεί (κατά κανόνα) το επιτρεπόμενο από τον νόμο όριο ταχύτητας των 40 χλμ/ώρα, καθιστώντας την έτσι λίαν επικίνδυνη για οποιαδήποτε πεζή διέλευση της.

Είναι γεγονός ότι το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Κακοδικίου εντείνεται καθημερινά και μάλιστα σε μια περιοχή φιλήσυχη, που μέχρι χθες τα σπίτια παρέμειναν ανοιχτά και φιλόξενα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, ώστε να προστατευτεί το χωριό μας με τους κατοίκους του, από αυτές τις κακόβουλες πράξεις και τις επικίνδυνες συμπεριφορές.

Κακοδίκι 25-1-2023

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κακοδικίου, Ψαράκης Κων/νος

Ο Ιερέας της ενορίας Κακοδικίου και Πλεμενιανών, Λουπάσης Στυλιανός

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοδικίου, Πετράκης Ι. Κων/νος

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κακοδικίου και Δημοτικός Σύμβουλος, Νταουντάκης Γεώργιος

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καντάνου, Βακάκης Γεώργιος
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Καλαϊτζάκη Νίνα
Λιτσαρδάκης Νίκος

Οι κάτοικοι Κακοδικίου
Ζεβελάκης Ιωάννης
Πρωτοπαπαδάκης Εμμανουήλ
Καλογρίδη Δέσποινα
Γεωργιακάκης Κων/νος
Χαλακατεβάκης Νικόλαος
Παπαδαντωνάκη Αικατερίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ