Κάτοικοι Εξαρχείων: «Ο διοικητής του ΑΤ μας είπε ότι προτεραιότητα είναι το πολιτικό και όχι το ποινικό έγκλημα»

κάτοικοι-εξαρχείων-ο-διοικητής-του-α-981233

Προτεραιότητα στον σχεδιασμό του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την περιοχή των Εξαρχείων αποτελεί η πάταξη του «πολιτικού εγκλήματος» και όχι του ποινικού.

Αυτό φέρεται να ανέφερε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων σε εκπρόσωπο κατοίκων της περιοχής που συναντήθηκε μαζί του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα που καλπάζει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στις κάμερες ο κάτοικος της περιοχής Θεόδωρος Κοκκινάκης, ο διοικητής του ΑΤ ανέφερε ότι «ξέρει όλα τα προβλήματα της περιοχής, απλώς μας είπε ότι ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα στα Εξάρχεια και μετά το ποινικό.»

Οι κάτοικοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίον ωστόσο -σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε ο κ. Κοκκινάκης- έχουν λάβει την απάντηση ότι «με κατοίκους των Εξαρχείων δεν μιλάει».

Το μεσημέρι του Σαββάτου δεκάδες κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας ότι η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της αστυνομίας για εκκενώσεις καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων, που στέγαζαν είτε πρόσφυγες είτε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ συχνά καταγράφονται συγκρούσεις, κυρίως στο περιθώριο μεγάλων διαδηλώσεων, δυνάμεων των ΜΑΤ με αναρχικούς, στο πλαίσιο των οποίων έχουν δημοσιευτεί πολλές καταγγελίες για άσκηση ακραίας αστυνομικής βίας. Μάλιστα οι καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν περιορίζονται σε άτομα που έχουν εμπλακεί σε συμπλοκές με την αστυνομία αλλά αφορούν και περαστικούς ή κατοίκους των Εξαρχείων που βρέθηκαν «τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος».

Η δε αναφορά -σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα κάτοικο- του διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων στην προτεραιότητα πάταξης του «πολιτικού εγκλήματος» επιβεβαιώνει καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, ότι οι ναρκομαφίες δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook