«Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»- οι Σητειακοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου τους

κάτω-τα-χέρια-από-τα-νοσοκομεία-δικαί-1766219

«Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία».

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός»

«Δωρεάν υγεία για μας και τα παιδιά μας του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμα μας»

Είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι στο προειδοποιητικό κλείσιμο της εθνικής οδού Σητείας- Αγίου Νικολάου στο ύψος του οινοποιείου της ΕΑΣ Σητείας το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή για το νοσοκομείο Σητείας με την συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας.

Ο κόσμος που συμμετείχε στην δράση ήταν πάρα πολύς. Πολίτες όλων των ηλικιών από όλο το δήμο Σητείας που εξέφρασαν ειρηνικά αλλά με αποφασιστικότητα την βούληση τους να υπερασπιστούν το νοσοκομείο Σητείας.

Το κλείσιμο του δρόμου ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. οι συμμετέχοντες πεζοί και με οχήματα σχηματίζοντας μια μεγάλη πορεία διέσχισαν όλο το δρόμο περνώντας μέσα από την πόλη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό καταλήγοντας στο σημείο του σιντριβανιού όπου ακολούθως ξεκίνησε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Σητείας.

Ευρεία συμμετοχή

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι ήδη πολύ μεγάλη. Μέσω δεκάδων ψηφισμάτων και ανακοινώσεων έχει γίνει γνωστή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η απόφαση να μην επιτραπεί υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας, αλλά αντίθετα να υπάρξει αγώνας για την στελέχωση του. Με τον κίνδυνο να μην αναφερθούν συλλογικότητες που συμμετέχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια όχι από πρόθεση, αλλά λόγω του ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους, σημειώνεται η συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας ο οποίος «στηρίζει τις όποιες ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και δηλώνει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Σητείας»

Συμμετέχουν και στηρίζουν απευθύνοντας και ευρύ κάλεσμα συμμετοχής, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Ο Δήμος Σητείας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας – των οποίων τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά- καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Παλαικάστρου, ενώ το Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του σητειακού λαού, αποφάσισε να κλείσει τη μουσική στα καταστήματα του τη Δευτέρα από τις 17.00 έως 19.00.

Ακόμα στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν S/M της Σητείας, το Τμήμα Επιστημών και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, ο Σύλλογος Φοιτητών, η Ένωση Σητείας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, ο Αγροτικός Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Αχλαδίων, η Ομαδα Γυναικών Σητείας ΟΓΕ, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου, η Ένωση Ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, το Σωματείο Εργαζομένων «Δαυίδ» Sunwing, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων», η Ομάδα Γυναικών Σητείας -ΟΓΕ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «ο Βιτσέντζος Κορνάρος», ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, το Θέατρο της Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Τουρτούλοι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου, η Περιηγητική Λέσχη Σητείας, η Μουσική Σχολή «Αρετούσα», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της ΤΔΕ Ε.Τ.Ε. ΔΕΗ ΑΗΣ Αθερινόλακου και οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου, ο Σ.Α.Ο, ο Γ.Σ. Βιτσέντζος Κορνάρος, η Σχολή Καράτε Σητείας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Σητείας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας, η Νίκη Σητείας. Επίσης το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κι έχει κηρύξει για την Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας για τα φαρμακεία του Δήμου Σητείας 11 έως 2, στηρίζοντας τον αγώνα για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Σητείας.

Θα επαναληφθούν

Στον αγώνα για να σωθεί το Νοσοκομείο Σητείας, να μην υποβαθμιστεί, αλλά να στελεχωθεί με ιατρικό και λοιπό αναγκαίο προσωπικό, συντάσσεται το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Όπως εξάλλου αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο «Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά ! Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους. Για να βάλουμε φρένο στην σχεδιασμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει. Χωρίς Νοσοκομείο δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει πρόοδος, δεν υπάρχει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!»

Και βέβαια επειδή μείζονος σημασίας είναι και το τί μέλει γενέσθαι μετά τις κινητοποιήσεις της Δευτέρας, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει «Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν άμεσα και σε υψηλότερους τόνους! Δεν θα κάνουμε πίσω!»

Η αρχή λοιπόν θα γίνει σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες καλούνται όχι μόνο να δώσουν δυναμικό «παρών», αλλά να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά κι αγαπούν τον τόπο, το παρόν και το μέλλον του, διεκδικώντας και προστατεύοντας τη ζωή και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας και άρα την ίδια τους τη ζωή.

anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook