Κάτω Κουμ Καπί: Το βασίλειο της μπαλωμένης ασφάλτου στο κέντρο των Χανίων – Από κοντά κι οι τρύπες | Photos

κάτω-κουμ-καπί-το-βασίλειο-της-μπαλωμέ-1349943

Απαίσιες συνθήκες σε δρόμους και πεζοδρόμια στο Κουμ Καπί καταγράφει ο φακός του zarpanews.gr, με τρύπες στην άσφαλτο, ατελείωτα μπαλώματα στο οδόστρωμα, σπασμένα πεζοδρόμια και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου κατοικούν και κυκλοφορούν καθημερινά πάμπολλοι άνθρωποι, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο των Χανίων.

Ξεκινώντας στην οδό Κύπρου, ακριβώς έξω από το πάρκινγκ της Ανατολικής Τάφρου, μας υποδέχεται μια κυριολεκτικά βυθισμένη άσφαλτος και μια θεαματικότατη τρύπα, που τη νύχτα μπορεί εύκολα να στείλει έναν αναβάτη μηχανής σε έναν κόσμο… διαφορετικό από τον δικό μας. Τρύπες και μπαλώματα έχει και στο πλάι του δρόμου.Συνεχίζοντας, στη διασταύρωση με τη Νικηφόρου Φωκά, η σχετικά καινούρια άσφαλτος τελειώνει και ακολουθεί η παλιά. Σπασμένη, φυσικά:Αν μπει κανείς στα στενά του Κουμ Καπί, θα δει την ασχήμια σε όλο της το μεγαλείο. Για παράδειγμα, υπάρχει η οδός Αθηνών, που είναι απλά ένα χάλι: Σε άλλες οδούς που καταλήγουν προς τη θάλασσα, βλέπει κανείς… κάτι σαν πεζοδρόμια.
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι μπαλώματα και σπασίματα σχεδόν παντού:Εκτός από τη σπασμένη άσφαλτο, υπάρχουν και σπασμένα πεζοδρόμια:Καταλήγουμε στην παραλία και φυσικά η κατάσταση παραμένει η ίδια:Λίγο παραπέρα, έξω από το θέατρο «Βλησίδης», ο δρόμος και το πεζοδρόμιο δεν είναι σε καλή κατάσταση:Και ακόμα και στην οδό Ελ. Βενιζέλου, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο πλάι του οποίου υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια σε κοινή θέα:
Είναι προφανές πως δεν πρόκειται όλα να επισκευαστούν ή να καθαρίσουν μονομιάς, καλό θα ήταν όμως να μην περιμένουμε την… ανάπλαση του Κουμ Καπί για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και την εικόνα, μιας τόσο κεντρικής και πολυσύχναστης περιοχής.

Πόσο μάλλον που υπάρχουν σημεία που απλά είναι επικίνδυνα για οχήματα και πεζούς.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Κάτω Κουμ Καπί: Το βασίλειο της μπαλωμένης ασφάλτου στο κέντρο των Χανίων – Από κοντά κι οι τρύπες | Photos

  1. Απαραδεκτη κατασταση στην περιοχη εδω και δεκαετίες και ο Δήμος ενδιαφέρεται μόνο για οτι δρόμους γύρω απο το Δημαρχείο.
    Νεαρχου εχει γεμισει τρυπες
    Γογονη. κανανε κατι μπαλωματα αλλα ο δρομος παραμενει επικινδυνος!
    Αναπαυσεως Σοβαρευτειτε τα καπακια των φρεατιων ειναι 5 εκατοστα μεσα πεφτει μηχανακι και η δισκοκηλη μετακομιζει!!
    Λ.Σουδας. Γιατι δεν ασφαλτοστρωθηκε ολη? Βλεπετε τα χαλια σας? ειναι γεματη λακουβες!
    Περιδου! Λακουβες ο χαμος!!!!!
    Αποκορωνου!!! αντε καντε καμια σοβαρη δουλεια επιτελους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook