Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ για σκάνδαλο

κατηγορούν-τον-δήμαρχο-χανίων-και-την-1283842

«Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας 2021 στα Χανιά ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο που αφορά τη μη προσβασιμότητα», υποστηρίζουν με ανακοίνωση τους, οι ΠοδηΛάτρεις.

Μέσω της ανακοίνωσης τους, αναδεικνύουν, όπως υποστηρίζουν, την μη προσβασιμότητα της γέφυρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναρωτιούνται αν «πρόκειται άραγε για άλλο ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή μήπως σκάνδαλο ανεπάρκειας των μηχανικών του Δήμου.»

Αναλυτικά αναφέρουν και παραθέτουν και φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί:

Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας 2021 στα Χανιά ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο που αφορά την μη προσβασιμότητα.

Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τη δευαχ εγκαινίασαν μια πεζογέφυρα που την περιμέναμε τόσον καιρό κι αυτή αποδεικνύεται μη προσβάσιμη και κυρίως επικίνδυνη σε ΑμεΑ, σε ηλικιωμένους, σε γονείς με καρότσια δηλαδή στα εμποδιζομενα άτομα, όσο και στο ποδήλατο.

Ειδικά τα ΑμεΑ εμποδίζονται ακόμα και να φτάσουν στην γέφυρα – αλλά και αν τα καταφέρουν είναι απαγορευτικές οι κλίσεις. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς εν έτει 2021 παραδίδεται δημόσιο έργο, έστω και προσωρινό χωρίς πρόβλεψη καθολικής προσβασιμότητας κατά παράβαση της νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ν.4488/2017 (άρθρα 61,63,64,71).

Ακόμα και για εργασίες μιας ημέρας προβλέπεται ασφαλής, εναλλακτική και κοντινή παρακαμπτήρια δίοδος για πεζούς, αμεα, κ.ά. , πόσο μάλλον για έργο που μελετήθηκε επί σειρά μηνών…

Πρόκειται άραγε για άλλο ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή μήπως σκάνδαλο ανεπάρκειας των μηχανικών του Δήμου; Να σημειωθεί ότι ούτε η προ-υφιστάμενη γέφυρα που οδηγεί στο κλειστό γήπεδο και βρίσκεται λίγα μέτρα πιο νότια είναι προσβάσιμη στους ΑμεΑ, λόγω ακατάλληλης ράμπας από τον δρόμο και λόγω εξαφάνισης…. του πεζοδρομίου.

Αν αντί να σπαταλήσουν χρήματα στην απροσπέλαστη γέφυρα διόρθωναν την προϋπάρχουσα γέφυρα του κλειστού τουλάχιστον θα γλιτώναμε τις φανφάρες.

Και να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν δύο χρόνια ο τωρινός δήμαρχος παρέλαβε ανερυθρίαστα «ειδική μνεία» που αφορά τις υποδομές προς ΑμεΑ ( άλλο ένα σκάνδαλο που αγγίζει και την ευρωπαϊκή επιτροπή).

Οι ποδηΛάτρεις έχουν αντικείμενο όχι μόνο το ποδήλατο αλλά όλους τους τρόπους βιώσιμης κινητικότητας. Σαφώς επικροτούμε την θεσμοθέτηση ποδηλατόδρομων στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια σε οφθαλμοφανή σκάνδαλα. Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες.Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις

17 thoughts on “Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ για σκάνδαλο

  1. Παραλογη και εκτός ορίων σπαταλη χρηματων.χρηματων των δημοτων.
    Για ρεκλαμες και φαμφαρες.
    Παναγιωτη η χατζηδακη θα σε παρει κατω.θυμισου το.

  2. Η ΔΕΥΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ; Ο ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΧ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

  3. Περιμένετε μωρέ στα Χανιά να γίνει έργο σωστό. Ποιος θα το φτιάξει οι εργολάβοι που δεν είναι ικανοί να κλείσουν μια λακούβα στο δρόμο? (Σε ένα μήνα ξανανοιγει ). Ποιος θα το σχεδιάσει οι υπηρεσίες του δήμου που τρέμουν τον κάθε αγράμματο που έπιασε πέντε φράγκα και το παίζει καπετάνιος? Που δεν θέλουν να κακοκαρδισουν τον συντεκνο, που σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απειλές τραμπούκων οι οποίοι νομίζουν ότι είναι εμπειρογνώμονες και ειδικοί για όλα. Αλίμονο μας φανταστείτε ότι ζούμε σε μια πόλη που δεν υπάρχει μια πεζοδρομημένη πλατεία να παίξουν τα παιδιά μας. Και νομίζουμε ότι μας ζηλεύουν κιόλας τρομάρα μας.

  4. »Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς εν έτει 2021 παραδίδεται δημόσιο έργο….» Αλήθεια τώρα??? Νομίζετε ότι μόλις τελειώσει το κάθε »έργο», οι δημοτικοί μας άρχοντες τρέχουν να ελέξουν αν έχει γίνει δουλειά όπως πρέπει και όλα είναι σωστά και να πραλάβουν το έργο? ΧΑΧΑΧΑ
    Να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα! Κοίταξτε γύρω σας τι γίνετε!
    Έλα μωρέ, τι να κάνουν τα καρόστια και τα ΑμΕΑ στην γέφυρα? Χειμωνιάτικα..!

    Όσο για τους ποδηλάτρεις, αφού » επικροτούμε την θεσμοθέτηση ποδηλατόδρομων στο κέντρο της πόλης» και εσείς είστε ευχαριστημένοι με τους ποδηλατόδρομους στα Χανιά (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) όλα καλά!
    Θα βάψει μια λωρίδα κόκκινη, αυτά τα πολύ ‘’IN’’ πορτοκαλί κολωνάκια δεν θα τα βάλει, είναι στενή η γέφυρα και, … θα έχετε ΚΑΙ ποδηλατόδρομο!!! ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ο μέγιστος

    Δεν είσαι δήμαρχος για τα Χανιά εσύ, χάνετε τέτοιο μυαλό, τέτοιο ταλέντο. Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες…. σπίτι σου… έκει πρέπει να είσαι!!

    Υ.Γ. Από την στιγμή που υπάρχουν συντοπίτες μας και πιστεύουν ότι η ανοργανοσιά η και το άρπα κόλλα χώρις μελέτες, είναι η σωστή διαχείριση μιας πόλης σαν τα Χανιά μας, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

  5. ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ..ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΧ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ..ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ..

  6. Καλημερα…εκανα μια βολτα στη γεφυρα και ειδα οτι ενα σωστο και χρησημο εργο,,,δεκαδες ανθρωποι εκαναν τζοκιγκ και περναγαν απο τη γεφυρα

    1. εκανες τζοκιγκ και εσυ? και μετα πηγες στο δημαρχειο αφου ηπιες καφε..

      ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΟΥΜΠΙΤΟΙ.

  7. Και να ήτανε μόνο αυτό…ξεχνιέται ότι εν μέσω πανδημίας έδωσε απευθείας ανάθεση ο Δήμαρχος κοντά στα 20.000 ευρώ σε μια εταιρία για να παίζουν μουσική το πρωί και το απόγευμα δυο τρία ηχεία γύρω από την Αγορά. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει τζάμπα εντελώς με τα ηχεία που διαθέτει ο Δήμος. Άλλα πρέπει να βολευτούν τα φυλλαράκια μας…

  8. Μα ένα πράγμα να μην μπορεί να γίνει σωστά στα Χανια;
    Και να συμπληρώσω κι εγώ κάτι που πρέπει να σκεφτούν οι Ποδηλάτρεις οταν μλάνε για την προσβασιμότητα, τα πεζοδρόμια που είναι μισο μέτρο και έχουν κι απο πάνω ένα κωλόδεντρο που δεν μπορεί το κακορίζικο ποτέ να μεγαλώσει, ή ακόμα και ένα κουτσούρι, τα έχουν δεί;
    Όλα πρεπει να ξηλωθούν στα Χανιά και να ξαναγίνουν σωστά, ΟΛΑ ΞΗΛΩΜΑ, έτσι πρέπει να λέγεται το επόμενο κόμμα…

  9. Για την απαράδεκτη γέφυρα συμφωνώ σε ότι γράφτηκε Σαν κάτοικος της περιοχής και άτομο με κινητικά προβλήματα η γέφυρα για μένα είναι απροσπέλαστη Τώρα όσο αφορά τους ποδήλατοδρομους μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτή η παλουκοποιηση των Χανίων με πλαστικά παλουκακια που πέρα από την απαραδεχτη αισθητική τους στερούνται και οικολογικής ευαισθησίας Τόνοι πλαστικών έχουν κατακλύσει τα άλλοτε όμορφα Χανιά μας Τώρα έχουν γίνει τα Χανιά με τις λακκούβες στους δρόμους και τα κόκκινα πλαστικά παλουκακια ΠΑΝΤΟΥ

  10. Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει καν που είναι το» Ενετικό λιμάνι», τον εχουμε καλέσει πολλάκις φορείς του θαλάσσιου τουρισμού και αδιαφορεί χαρακτηριστικά να μας συναντήσει για προβλήματα του χώρου .

  11. ο Παναγιώτης δεν είναι ετσι. τα λαμόγια που ήταν στην καρέκλα τοσα χρόνια βρήκαν με τι να ασχοληθούν.. μην ξεχνάμε τις εκλογές.. από τωρα ετοιμάζουν έδαφος.
    Μπορείτε να του καταλογίζετε ότι θέλετε όμως χέρι στο δημόσιο χρήμα δεν έβαλε και δεν θα βάλει ποτε.
    Τον αγαπούσαν όταν τους έκανε τους ποδηλατοδρόμους τωρα τον κρίνουν και αρχίζουν τις πισοπλατες μαχαιριές.
    Είστε ολοι γελοίοι γι αυτο αυτή η πόλη δεν θα παει μπροστά. Μηπως έχετε καμια ιδέα και για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό φέτος; Γιατί πέρυσι μόνο τον κράζατε. Και όσοι λένε για την ζωή του δεν πάτησε ποτε πει πτωμάτων.
    Ένας καλός καρδιακός του φίλος . (Περιμενω σχόλια )

  12. Το ζητημα δεν ειναι αυτο που περιγραφεις δε χρειαζεται να βαζει καποιος χρημα στην τσεπη.μπορει και να το διαχειριζεται σπαταλα και για προσωπικη του ρεκλαμα και φιγουρα.

    Οταν οι ποδηλατρεις εβγαζαν ανακοινωση υπερ του για τον ποδηλατοδρομο (τη βαφη δλδ) δε σου ξυνισαν ουτε ηταν λαμογια…..
    Το χειροτερευετε και το πηγαινετε

  13. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΞΟΔΕΨΕ 130.000 ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ.

  14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΧ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΘΕΣ.
    ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.
    Ο ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.

  15. Παναγιώτη παιδί μου, είναι φυσικό όταν δεν έχεις κοπιάσει ποτέ στη ζωή σου πριν την προεκλογική εκστρατεία, να μην μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα και ακόμα περισσότερο να συντονίσεις ανθρώπους που πρέπει να εργαστούν. Έτσι ανδρώθηκε η Ελλάδα, με πολιτικά φυντάνια που από τις κομματικές και φοιτητικές νεολαίες γίνονται στελέχη, μετά δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί κλπ. Και να τους ρωτήσεις στα 60 τους που έχουν δουλέψει σου λένε εχω πολιτικούς αγώνες στη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ, τα ΕΑΑΚ κλπ.
    Με τον τρόπο που διοικείς δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις παρακαταθήκη ουσιαστική ή έστω και επικοινωνιακή που θα ειναι το σκαλοπάτι για να φυγεις προς τη Βουλη οπως ονειρευεσαι. Κινδυνευεις να γινεις ενα κουραστικό βαρίδι.
    Ας αναρωτηθείς μονος σου. Λειτουργεί ικανοποιητικά η Πολεοδομία; τι μηνυματα λαμβανεις απο τους συνάδελφους μηχανικούς; Λειτουργει η ΔΕΥΑΧ με οικονομική καιδιαχειριστικη ακεραιοτητα; οι επισης συναδελφοι μηχανικοι κλπ εκει κανουν σωστα τη δουλεια τους; τι σε διδασκει η υπόθεση αυτη με τη γεφυρα, ότι έχει στελέχη η ΔΕΥΑΧ σοβαρα ή οτι απλα πειρνουν τον μισθο διχως να μπορουν να εκπληρωσουν ικανοποιητικα τα καθηκοντα τους; H προεδρος της ΔΕΥΑΧ με ποια κριτηρια μπηκε σε αυτή τη θεση. Νομίζω ειναι φιλόλογος ή κάτι τετοιο…..Πότε θα σοβαρευτείς ρε Παναγιώτη, οκ την πόλη την εχεις γραμμένη, δεν έζησες και δε δούλεψες ποτέ σε αυτήν, δεν έχεις λογο να την αγαπάς. Αλλά το πολιτικο σου μέλλον, το προσωπικό σου συμφέρον δεν το κοιτάς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook