Κάτι πήγε λάθος με το τσιμέντωμα της Ακρόπολης – Καταγγελίες από τους Έλληνες Αρχαιολόγους | Photos

κάτι-πήγε-λάθος-με-το-τσιμέντωμα-της-ακ-1195511

Τσιμέντο με λίγο και από… βράχο μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, μετά και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που ανήγγειλε η κυβέρνηση την Παρασκευή (19/03) κατά την ενημέρωση.

Στην Ακρόπολη… ανέβηκε και το «Reuters», για να καλύψει την επαναλειτουργία της, αλλά το θέαμα ήταν τραγικό, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα «athenologio» στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε…  παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης στον Ιερό Βράχο τον προηγούμενο καιρό με πρόσχημα τη «βελτίωση της πρόσβασης στην Ακρόπολη».

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) καταγγέλλει επιχείρηση αποκλεισμού του από την πρόσβαση στην Ακρόπολη. Με ανοιχτή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη, έκανε γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι έχει κάνει όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να αιτηθεί αυτοψία στην Ακρόπολη, προκειμένου να δει από κοντά τα έργα που είναι σε εξέλιξη, με παρέμβαση του υπουργείου δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση.

Όπως αναφέρθηκε, στην Ακρόπολη βρέθηκε τη Δευτέρα (22/03) το πρακτορείο «Reuters», προκειμένου να απαθανατίσει φωτογραφικά το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου και τους πρώτους επισκέπτες, μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook