Kαθολικό σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα εξετάζει η κυβέρνηση

kαθολικό-σκληρό-lockdown-σε-όλη-τη-χώρα-εξετάζ-1129884

Με πολλές περιοχές να είναι στο κόκκινο και με ρεκόρ κρουσμάτων για την περίοδο που διανύουμε το καθολικό lockdown μοιάζει να είναι μονόδρομος. Έρχονται αλλαγές και στον κωδικό έξι για να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Πρόταση για καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση καθώς με κανένα από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα δεν κάμπτεται η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αν αυτό αποφασιστεί και επιβληθεί για διάστημα δυο εβδομάδων, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 του μηνός, τότε θα πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ η τηλεργασία, ενώ συζητείται να υπάρξουν και πιο εντατικοί και αυστηρό έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Όπως και να έχει, εξετάζεται σοβαρά και η αυστηροποίηση της χρήσης των κωδικών 4 και 6 που στέλνουμε με SMS στο 13033. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτό που εξετάζεται είναι πιο αυστηροί έλεγχοι για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά στον κωδικό 6 αυτό που εξετάζεται είναι η χρήση του να γίνεται με μετακινήσεις μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο αφού αποδεδειγμένα γινόταν κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού που είναι για άσκηση και έξοδος με κατοικίδιο.

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το έξι χρησιμοποιούνταν για βόλτες σε μακρινούς δήμους από τον τόπο κατοικίας αλλά και για συναντήσεις για καφέ ή κοκτέιλ σε πάρκα και πλατείες.

Τι προηγήθηκε

Μια έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, εξετάστηκε νοσοκομεία να χωριστούν σε COVID και non Covid.

Ορίστηκε επίσης, ομάδα ειδικών η οποία επεξεργάζεται και θα προτείνει «έξυπνες» λύσεις έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων από τις 16 Μαρτίου αν όλα πάνε καλά και με στόχο να μην παραταθεί το lockdown μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί και το θέμα των μεταλλάξεων, το οποίο μαζί με την οριακή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων φαίνεται να συζητούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ, πιο αυστηρή και σχολαστική επιτήρηση των κρουσμάτων κ.α. και ενώ ειδικότερα για το λιανεμπόριο, θεωρούν ότι μπορούν να επεξεργαστούν τρόπους έτσι ώστε και να ανοίξει και να μην προστεθεί περαιτέρω κινητικότητα στην κοινότητα.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι και η αποστολή του sms στο 13032 που έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια τριών ωρών και δεν επιτρέπεται να στείλεις και δεύτερο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μόνο μία φορά και αναμένεται να έχουν στη διάθεση τους μόνο τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των σούπερ μάρκετ, και όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στα επιτρεπόμενα άτομα εντός του χώρου, βάσει των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη (03.03.2021) για να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Οι επιδημιολόγοι, πάντως, διαμηνύουν ότι πλέον οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, είναι πολιτικές αφού η επιδημιολογική κατάσταση και η πίεση του ΕΣΥ, είναι δεδομένες. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία και να πάρει αποφάσεις για την εξισορρόπηση όλων αυτών, σημειώνουν.

Πηγή: newsit.gr

3 thoughts on “Kαθολικό σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα εξετάζει η κυβέρνηση

  1. Ο/Η Ήρθε η ώρα (4 ). Αντισταθείτε, Ξεσηκωθείτε ! ! Πατριώτες το επιβάλει το συνταγμα μας, άρθρο 120 παράγραφος 4, λέει:

    Αναρωτηθείτε ποιός ψήφισε το Μητσοτακη για να του κουμαντάρει την υγεία του από που βρήκε την νομιμότητα να κλειδώνει και να καταστρέφει ανεπίστρεπτα και τελειωτικά ένα λαό στο όνομα της …………υγείας του !
    Αναρωτηθείτε γιατί η ανθελληνική αστυνομία για πρώτη φορά είναι παντού όχι για να προστατεύσει τον Έλληνα που τους πληρώνει από εγκληματίες και λαθραίους αλλά για να επιβάλλει στον Έλληνα εξοντωτικά πρόστιμα που υπερβαίνουν ακόμα και ένα μήνα εργασίας ! Αναρωτηθείτε που βρήκαν το δικαίωμα και την νομιμότητα αφού αυτό δεν υπάρχει πουθενά στο Σύνταγμα στα καθήκοντα τους !
    Αναρωτηθείτε γιατί σήμερα πέρασε στα ψηλά ότι ο υφυπουργός ανάπτυξης κόλλησε κορωνοιό και δήλωσε χωρίς καμία ανησυχία η φόβο ότι εντάξει θα κάτσω καραντίνα 14 μέρες και στο μεταξύ θα δουλεύω από το σπίτι μου. Πως είναι ότι τόσο σίγουρος ακόμα ότι και θα μπορεί να εργάζεται ενώ σε μας έχουν περάσει τη γραμμή ότι μόλις κολλήσαμε φύγαμε για τον άλλο κόσμο και δεν μπορούμε ούτε να πάμε να ανάψουμε ένα καιρι το Πάσχα στην εκκλησία ?
    Γιατί αυτή η « πανδημία που είναι η πρώτη που χειριζωντε οι πολιτικοί έχει μέτρα πει σε βαρβαρότητα, κατάργηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της προσωπικής ελευθερίας, την καταρράκωση της οικονομικής κατάστασης μας, τη χυδαία αντιμετώπιση μας από το κράτος καταστολής και το συνεχή βομβαρδισμό τρόμου, απειλών και ψυχικών εκβιασμών !

  2. Ο/Η Ήρθε η ώρα ( 5 ) ! Πατριώτες ξεσηκωθείτε, αντισταθείτε, το επιτάσσει το Σύνταγμα μας, άρθρο 120 παράγραφος 4 λέει:

    Αναρωτηθείτε γιατί λένε πως νοιαζωντε για τους πολίτες και την υγεία τους και την ίδια ώρα που μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια, καταρακωνουν τη αξία μας σαν ελεύθεροι άνθρωποι, περιορίζουν την ελευθερία να πάμε όπου και οταν θελουμε και μας εκδικουντε τόσο σκληρά αν δεν ακολουθήσουμε ακριβώς τις οδηγίες τους. Αυτό είναι η συμπεριφορά του νικητή έναντι στον νικημένο, του αφεντικού στους δούλους, του ελεύθερου έναντι του σκλαβωμένου !
    Αναρωτηθείτε γιατί οταν με διάταγμα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών συνθηκών ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η με οποιοδήποτε τρόπο επιβολη ιατρικής πράξης, ( τεστ, εμβόλιο, ακόμα και εξέταση ) χωρίς την συγκατάθεση μας αποτελεί και συνιστά ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ( φυσικό και ψυχολογικό ) και ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ρητώς ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
    Αναρωτηθείτε γιατί μας στραγγάλισαν την επικοινωνίας και τη συντροφιά που είναι απολύτως απαραίτητα για την δυνατή σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία μας κάτι που είναι αναγκαίο για την επιβίωση μας !

  3. Ο/Η Ήρθε η ώρα ( 6 ) ! Αντισταθείτε, Ξεσηκωθείτε ! Πατριώτες το επιβάλλει το Σύνταγμα μας, άρθρο 120 παράγραφος 4 λέει:

    Αναρωτηθείτε γιατί τα Μέσα Μαζική Εξαπάτησης αντί να μας ενημερώνουν ουδέτερα, αντικειμενικά έχουν καταρρακώσει ολους τους νόμους, την δεοντολογία τους επαγγέλματος και την ίδια την αξιοπιστία τους βοβαδιζοντας μας 24 ώρες το 24ωρο με τρόμο, θάνατο, απελπισία και πανικό την ίδια ώρα που φιμώνουν και κάνουν αδύνατο να ακουστεί διαφορετική γνώμη και άποψη ! Είναι πολλά τα λεφτά που λέμε στην Ελλάδα !´
    Φίλοι συμπολίτες, η μόνη λύση επιβίωσης είναι αυτή που προβλέπει το αρθρο 120, παράγραφος 4 του Συντάγματος μας που μας επιτρέπει και μας επιβάλλει την πανελλαδική αντίσταση με οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και με βία αν χρειαστεί για να ρίξουμε μια κυβέρνηση που έχει μετραπει σε τύραννο και έχει σταματήσει να προστατεύει και να εφαρμόζει τους νόμους τους Συντάγματος καί την ομαλή λειτουργεία της δημοκρατίας μέσα στα πλαίσια των νόμων για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία, έκφρασης και ευημερίας των πολιτών. Επομένως δεν μπορούμε να περιμενουμε άλλο, βγείτε ειρινικα στους δρόμους ΟΛΟΙ, ανυπακοή και ούτε βήμα πίσω, η Ελλάδα και το μέλλον είναι ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, δεν είναι του Μητσοτακη, της ΠΤΔ, της αστυνομίας η οποιουδήποτε άλλου ανθέλληνα που θα προσπαθείσει να σας βάλει εμπόδια. Όλοι μαζί Ν με οι ΕΘΝΙΚΑ για την δεύτερη επανάσταση του 21. Η τώρα η ποτέ. Νίκη για την Ελλάδα μόνο, όχι για κανενα κόμμα η πολιτικό. Καλή λευτεριά λοιπόν, για τα παιδιά μας και μέλλον τους και όχι το τέλος τους ! Οργανωθείτε σαν μα γροθιά, η μάννα Ελλάδα μας το απατεί !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook