Καθίζηση στον ΒΟΑΚ: Μετά τη τουριστική περίοδο οι επεμβάσεις στην γέφυρα της Κνωσού | Photos

καθίζηση-στον-βοακ-μετά-τη-τουριστική-1525623

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες για την αποκατάσταση της μεγάλης καθίζησης που παρουσιάζει το τμήμα του ΒΟΑΚ στο ύψος της γέφυρας της Κνωσού.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Ψαρουδάκης, «το έργο δεν έχει τελειώσει. Είχαμε ξεκινήσει τις εργασίες την περασμένη Άνοιξη ωστόσο σταματήσαμε λόγω τουριστικής περιόδου. Από Οκτώβριο θα επέμβουμε εκ νέου προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο».

Μάλιστα ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε παράλληλα πως οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούνε παρά τις ρωγμές που υπάρχουν στο προστατευτικό διάζωμα καθώς συνεχώς γίνονται έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη καθίζηση που υπέστη το τμήμα του ΒΟΑΚ στην γέφυρα της Κνωσού αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές, σε επίπεδο οδικού δικτύου, κατά τη διάρκεια του 2022.

Τον περασμένο Μάρτιο ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος που αφορούσε την καθίζηση του οδοστρώματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη μεγαλύτερη ζημιά να έχει υποστεί το ρεύμα ανάμεσα στον κόμβο Αλικαρνασσού και στον κόμβο της Κνωσού.

Όπως τόνιζε τον περασμένο Μάρτιο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης «το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο υπέδαφος».

Τότε, ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο τοποθέτησε φρεατοπασάλους με οπλισμένο σκυρόδεμα προκειμένου να θεμελιωθεί ένα τοιχίο αντιστήριξης κάτω από τη γέφυρα.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί και η οριστική αποκατάσταση στο οδόστρωμα», τόνιζε ο κ. Συριγωνάκης.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook