Καθηγητής παραιτήθηκε από ΕΠΑΛ καταγγέλλοντας bullying – «Εδώ μάθημα δεν κάνεις, θα μας βάλεις όλους ένα 12 και άντε»

καθηγητής-παραιτήθηκε-από-επαλ-καταγ-1437604

Την παραίτησή του υπέβαλε ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα bullying στο σχολείο όπου εργαζόταν. Σε ανοιχτή επιστολή του, ο καθηγητής περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, σημειώνοντας πως «η κυριαρχία των μαθητών είναι απόλυτη και αρνητική».

Στην επιστολή που δημοσίευσε το alfavita.gr, ο καθηγητής δεν κατονομάζει την περιοχή ή το σχολείο. Αναφέρεται όμως σε συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας και που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. «Ο τρόπος επικοινωνίας τόσο μεταξύ των μαθητών αλλά και όσο και απέναντι στους καθηγητές μπορεί στη καλύτερη περίπτωση να αξιολογηθεί ως ‘αγενής’», τονίζει.

«Ως καινούριος λοιπόν, έπρεπε να μου ‘σπάσει ο τσαμπουκάς εξ αρχής’ και να καταλάβω που βρίσκομαι. Έτσι κατά τη πρώτη εμφάνιση μου στο μοναδικό τμήμα Ά τάξης αντιμετώπισα μια συνεννοημένα εξωφρενική κατάσταση. Μαθήτριες, εκ περιτροπής έρχονταν και κάθονταν στην έδρα, βάζαν τα πόδια τους πάνω στα θρανία, όλοι άλλαζαν θέσεις, η πόρτα ανοιγόκλεινε συνεχώς και κοπανιόταν με δύναμη, κόσμος μπαινόβγαινε, φωνές ουρλιαχτά και κινητά», περιγράφει αρχικά.

Στη συνέχεια, γράφοντας για ένα άλλο περιστατικό, ο καθηγητής αναφέρει: «Με απειλούσαν για το αμάξι μου και μου ‘λέγαν πως με περιμένει ο εξωσχολικός να με δείρει. Ταυτόχρονα κοπανούσαν θρανία, καρέκλες και κυρίως στρίγγλιζαν όλοι μαζί, πράματα που κάνουν σχεδόν κάθε μέρα». «Σε κάποια φάση ήρθαν στο δια ταύτα: ‘εδώ μάθημα δε κάνεις. Δε κάνει κανείς. Θα μας βάλεις όλους ένα 12 όπως όλοι και άντε…’, ‘όχι 12 ρε 16′, ’20 να μας βάλει’, ‘λοιπόν όταν είμαστε ήσυχοι θα μας βάζεις 16 και όταν δε θα είμαστε θα μας βάζεις 12 εντάξει; Εντάξει ρε;’», προσθέτει ο ίδιος.

Μιλάει στη συνέχεια για ακόμη ένα περιστατικό που συνέβη στις 17/10/2022. «Το μάθημα της χημείας στο τμήμα ΄Β πληροφορικής όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντί αυτού πραγματοποιήθηκε ένας 45λεπτος διαρκής εκφοβισμός μου με απειλές για τη περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα μου και συνεχείς προσβολές και ύβρεις ώστε να μου γίνει ξεκάθαρο πως τα καθήκοντα μου είναι: ‘Μπες, κάτσε, βούλωστο, μη βάζεις απουσίες και μη τολμήσεις να κόψεις κανέναν’». «Οι εκφοβισμοί, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός είναι καθημερινότητα για όλους τους εκπαιδευτικούς εκεί μέσα», αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του.

Ερωτηθείσα για την παραίτηση και την καταγγελία του καθηγητή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

«Τη διάβασα την επιστολή με πoλύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι πάρα πολύ σοβαρά όσα καταγγέλλει. Διερευνήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα αυτά τα οποία περιγράφονται. Δεν υπήρχε καμία γραπτή ενημέρωση από κανένα στέλεχος, καμία περιφερειακή υπηρεσία, το οποίο κάπως μας εκπλήσσει. Σε κάθε περίπτωση έχουμε δώσει εντολή διερεύνησης κάθε πτυχής αυτού του θέματος».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook