Καθηγητής Νίκος Σύψας: «Παίζουμε με τη φωτιά, μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός»

Για τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων και το απότομο άνοιγμα του τουρισμού μίλησε εκ νέου ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος», τόνισε ο καθηγητής το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο Ν. Σύψας, στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη.

Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων.

«Παίζουμε με τη φωτιά, μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός».

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο καθηγητής είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες, συμπλήρωσε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο Ν. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες.

Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

Για τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασιλικότερος του…Βασιλέως προσπαθεί να αποδεχτεί ο εν λόγω λοιμωξιολόγος προσδωκόντας καμμιά θεσάρα σε νέο Υπουργικό Συμβούλιο που θα του την πάρει όμως ο..Τσιόνδρας!! Γι’αυτό και άρχισε πάλι τις γνωστές επικινδυλογίες του μην αναφέροντας καθόλου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν τους λαθραίους που έχουν εγκατασταθεί …σε Βόρεια Ελλάδα και τα κρούσματα στον “τουρισμό”Πακιστάνια που ερχόντουσταν απο το Κατάρ! Αντί να απελούν τον Τουρισμό που δεν έχει κάν “ανοίξει”…ας φροντίσουν να ελέγχονται οι τουρίστες πρωτίστως απο τις χώρες επιβίβασης τους…και όχι κατά την αποβίβαση τους σε Ελλάδα και μάλιστα δειγματολειπτικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ