Καθαρίζει τα Ανατολικά Τείχη ο δήμος Χανίων! Γκρεμίζονται τα παραπήγματα | Photos

καθαρίζει-τα-ανατολικά-τείχη-ο-δήμος-χ-805644

Στην απομάκρυνση παραπήγματος που βρίσκονταν στα Ανατολικά Ενετικά τείχη, στην οδό Μίνωος προχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμος Χανίων.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας το γκρέμισμα του παραπήγματος αποτελεί προσπάθεια της δημοτικής αρχής που έχει ως στόχο τον ευπρεπισμό της πόλης και την απαλλαγή της από τα απομεινάρια του παρελθόντος που την ρυπαίνουν και την υποβαθμίζουν αισθητικά.

Ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε πως υπάρχει σχεδιασμός για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών οχυρώσεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Τόνισε πως οι υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με την αρχαιολογία θα μελετήσουν την ανάπλαση της περιοχής από την από την Πύλης της Σαπιονάρα, μέχρι το σωζόμενο τμήμα του Επιπρομαχώνα Santa Lucia.

Ο κ. Βάμβουκας ανέφερε πως για την ανάδειξη της περιοχής πριν δύο χρόνια απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο περίπου 60 φορτηγά με μπάζα και παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία για την απομάκρυνση των παραπηγμάτων.

Τόνισε πως οι συγκεκριμένοι χώροι το προηγούμενο διάστημα φιλοξενούσαν δύο ηλικιωμένες με την μια από αυτές να μεταφέρεται σε διαμέρισμα του γηροκομείου Χανίων, ενώ τις επόμενες ημέρες κάτι ανάλογο θα γίνει και με τη δεύτερη που διαμένει στο δεύτερο παράπηγμα.

Ο δήμαρχος Χανίων είπε πως στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης , ως ένας ελεύθερος χώρος, έπειτα ασφαλώς από την κατάλληλη διαμόρφωση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Καθαρίζει τα Ανατολικά Τείχη ο δήμος Χανίων! Γκρεμίζονται τα παραπήγματα | Photos

  1. Σωστες οι κινησεις αναδειξης της ενετικης όπως κ της βυζαντινης οχυρωσης της πόλης των Χανίων….όπως βεβαια καθε μνημειου οποιαδήποτε περιοδου…έτσι μπορει να υπαρξει αναπτυξη στο τοπο με την αναδειξη της ιστοριας κ της πολιτισμικης κληρονομιάς….πολη ανοιχτο μουσείο!!!!!!!!!!

  2. Η παρουσα Δημοτικη Αρχη όπως κ η μελλοντικη Δημοτικη Αρχη ας δειξει ιδιαίτερα ενδιαφέρον κ για την περιοχη της Χαλεπας καθως πραγματι μπορεί να μετεξελιχθει σε περιοχη-μουσειων όπως κ την αναδειξη των μνημειων της περιοχης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook