«Καθαρίζει» η Ντόρα για τους Δήμους της Κρήτης – Συμμετοχή του ΟΑΚ στα τεχνικά έργα

καθαρίζει-η-ντόρα-για-τους-δήμους-τη-1008029

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση με θέμα «Στρατηγική Αναπτυξιακή προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης», το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζει τους πυλώνες που θα συνδράμουν στην υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα σε Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών χωρίς τεχνική επάρκεια, ή με έλλειψη του απαιτούμενου εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα Δίκτυα Δήμων, αλλά και με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.)

Η προσθήκη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε παρέμβαση μετά από επικοινωνία της βουλευτού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο ΟΑΚ διαθέτει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία για τον σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη μεγάλων τεχνικών έργων.

Έτσι με την κίνηση αυτή, ο Ο.Α.Κ. γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την Κρήτη, καλύπτοντας τις ανάγκες των δήμων υποστηρίζοντας το έργο τους, όπου μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook