Καθαρίστρια στη Θεσσαλονίκη παραιτήθηκε λόγω… χλωρίνης

καθαρίστρια-στη-θεσσαλονίκη-παραιτή-1106990

Πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Έξι καθαρίστριες από τις 197 οι οποίες προσλήφθηκαν πρόσφατα από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων παραιτήθηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Μάλιστα η μία από τις έξι παραιτήθηκε επειδή λόγω… χλωρίνης, όπως αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος, η μία εκ των έξι καθαριστριών παραιτήθηκε διότι είχε πρόβλημα με τη… χλωρίνη, η οποία είναι βασικό απορρυπαντικό για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων, κυρίως δε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακούστε τι είπε η κυρία Ακριτίδου για τις 6 παραιτήσεις:

Παρέμβαση στην ίδια εκπομπή έκανε και η κυρία Κατερίνα, η οποία παρότι αρχικά κλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και υπέγραψε σύμβαση για να εργαστεί στην καθαριότητα, ενημερώθηκε πως έγινε… λάθος, καθώς δεν ισχύουν για την ίδια τα μόρια της τρίτεκνης μητέρας μιας και τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, της ζητήθηκε να δουλέψει «για καμιά βδομάδα, δέκα μέρες» και μετά να… παραιτηθεί μόλις βρεθεί άλλη καθαρίστρια με περισσότερα μόρια.

«Καίγομαι για 480 ένσημα ΒΑΕ μέχρι τα τα 62 για να βγω στη σύνταξη», είπε η 59χρονη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η υπογραφή της σύντομης σύμβασής της με τον δήμο τής στέρησε συνολικά 1.400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook