Καθαρίστε τα παντζούρια και τα στόρια με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο

καθαρίστε-τα-παντζούρια-και-τα-στόρια-1402209

Τα παντζούρια και τα στόρια, είναι από τις δουλειές του σπιτιού, που οι περισσότεροι προσπερνούν. Όπως τα περβάζια, οι πρίζες και τα πτερύγια του ανεμιστήρα οροφής, είναι εύκολο να ξεχάσετε τον καθαρισμό των παντζουριών και των περσίδων.

Ευτυχώς, αυτή η συχνά ξεχασμένη εργασία δεν είναι πραγματικά τόσο κακή και κουραστική, αν την κάνετε με τον εύκολο τρόπο. Δείτε τις συμβουλές του realsimple.com, για πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα στόρια και τα παντζούρια με τον γρήγορο και εύκολο τρόπο.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Πανί από μικροΐνες
  • Εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας και ταπετσαρίας
  • Καθαρή κάλτσα
  • Λευκό ξύδι

Πώς να καθαρίσετε τα στόρια και τα παντζούρια

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα στόρια σας εξαρτάται από το πόσο σκονισμένα ή βρώμικα είναι. Ξεκινήστε κλείνοντας και σκουπίζοντάς απαλά με ένα πανί από μικροΐνες, μετακινώντας από την κορυφή της περσίδας προς τα κάτω. (Για οριζόντιες περσίδες, σκουπίστε από τη μία πλευρά στην άλλη.)

Βοηθά να κρατάτε το κάτω μέρος της περσίδας στο άλλο σας χέρι, ώστε να τραβιέται έξω από το παράθυρο. Ρυθμίστε τα στόρια για να τις ανοίξετε και περάστε ξανά το πανί από μικροΐνες από πάνω τους. Στη συνέχεια, κλείστε τα αντίθετα και επαναλάβετε.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν σκόνη και υπολείμματα με το εξάρτημα αναρρόφησης.

Εάν έχετε κολλήσει βρωμιά ή λεκέδες, ανακατέψτε ένα διάλυμα από ίσα μέρη λευκού ξιδιού και νερού. Τραβήξτε μια καθαρή κάλτσα πάνω από το χέρι σας και στη συνέχεια βυθίστε την κάλτσα στο διάλυμα καθαρισμού σας. Στύψτε το μέχρι να μην στάζει η κάλτσα.

Με την κάλτσα να καλύπτει το χέρι σας, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και περάστε τα πάνω από κάθε τυφλή λεπίδα σφιχτά. Αφήστε τα στόρια ανοιχτά για να στεγνώσουν καλά.

Για βαθύ καθαρισμό

Για πολύ βρώμικα, κολλώδη πλαστικά στόρια, γλιτώστε από τον πονοκέφαλο και αφαιρέστε τα από το παράθυρο και τοποθετήστε τα σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και μια στύψιμο σαπουνιού πιάτων. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μια ώρα. Ξεπλύνετε και κρεμάστε τα έξω μέχρι να στεγνώσουν τελείως

Εξειδικευμένα εργαλεία

Ένα ειδικό καθαριστικό περσίδων δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο αν συνεχίζετε να κάνετε τον εβδομαδιαίο καθαρισμό σας. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο επιτρέποντάς σας να καθαρίσετε πολλές λεπίδες ταυτόχρονα.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε

Δουλέψτε στον καθαρισμό των περσίδων σας όταν ξεσκονίζετε, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μην ψεκάζετε αποσμητικό χώρου, λακ μαλλιών ή οποιοδήποτε κολλώδες σπρέι κοντά στα στόρια σας – μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση υπολειμμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τη σκόνη με νερό. Στεγνώστε πρώτα τη σκόνη με ένα πανί μικροϊνών που θα πιάσει τη σκόνη. Η προσθήκη νερού σε μια σκονισμένη επιφάνεια τείνει να δημιουργεί μεγαλύτερο χάος.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook