Κατέρρευσε τμήμα του ναού του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του Ψηλορείτη | Photos

Δυστυχώς και ο πετρόκτιστος ναός του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του Ψηλορείτη υπέστη ζημιές κατά τον χειμώνα που πέρασε. Προσκυνητές που έφτασαν στην υψηλότερη κορυφή της Κρήτης την Κυριακή, διαπίστωσαν πως η υποχώρηση του χιονιού αποκάλυψε την κατάρρευση εξωτερικού τμήματος της λιθοδομής.

Ευτυχώς όμως, στην περίπτωση του Ψηλορείτη οι φθορές του ναού δεν είναι του μεγέθους των ζημιών που υπέστη ο Τίμιος Σταυρός στον Κουλούκωνα, ο οποίος όπως έχουμε γράψει από την Μεγάλη Παρασκευή, κατέρρευσε στο σύνολο του.

Ο ναός του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη έχει υποστεί φθορές μόνο σε εξωτερικά σημεία του παχύ στρώματος της λιθόκτιστης κατασκευής που τον περιβάλλει και που πιθανόν οφείλεται είτε στο βάρος του χιονιού που σκέπασε το ναό τον χειμώνα αλλά ίσως και στην έντονη σεισμικότητα των μηνών που πέρασε.

Εκείνο, πάντως που τόνισαν οι ορειβάτες – προσκυνητές που έφτασαν την Κυριακή στον Ψηλορείτη είναι τα πολλά σκουπίδια που διαπίστωσαν να έχουν αφήσει προηγούμενοι ορειβάτες – προσκυνητές στο βουνό και μέσα στον ναό!

Για ακόμα μία φορά γίνεται παράκληση σε όλους όσοι ανεβαίνουν στον Ψηλορείτη, να σέβονται τον περιβάλλον και να μην αφήνουν εκεί σκουπίδια αλλά να τα μαζεύουν και επιστρέφοντας να τα αφήνουν στους κάδους των χωριών που συναντούν στους πρόποδες του βουνού είτε βόρεια στον Μυλοπόταμο, είτε νότια στο Αμάρι.

rethemnosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ