Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένας κατά φαντασίαν υπουργός

κατερίνα-νοτοπούλου-ο-χάρης-θεοχάρης-1206489

Χειμαρρώδης στις απαντήσεις της ήταν η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία μίλησε το πρωί της Τρίτης στο Ζarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, τον τουρισμό και την δημόσια υγεία της χώρας.

Κατά φαντασίαν υπουργό, χαρακτήρισε τον Χάρη Θεοχάρη, καθώς όπως είπε, ο υπουργός τουρισμού έχει δημιουργήσει την απόλυτη δυσφήμιση για την χώρα μας:

«Ο κ Θεοχάρης είναι ένας κατά φαντασίαν υπουργός. Έχει μαλώσει με την αλήθεια και αυτός και όλη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χθες από το βήμα της Βουλής, είπε πως δεν υπάρχουν ακυρώσεις από την στιγμή που ο δήμαρχος, οι επιχειρηματίες, οι ξενοδόχοι της Μυκόνου έχουν εκδώσει τόσες ανακοινώσεις ενώ όλα τα ρεπορτάζ δείχνουν τουρίστες που αναχωρούν γιατί δεν θέλουν να παραμείνουν χωρίς μουσική ή σε κλειστή πόλη.

Ταυτόχρονα δείχνουν τις ουρές στις δομές υγείας για τα τεστ, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η απόλυτη δυσφήμηση, την ώρα που ο κ. Θεοχάρης έλεγε δύο μέρες πριν το lockdown της Μυκόνου, πως η απόδειξη ότι τα έχουμε καταφέρει είναι ότι έρχονται διάσημοι στη χώρα μας για διακοπές.

Τα νέα μέτρα φέρνουν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες και διχάζουν τον κόσμο

«Ο κ. Θεοχάρης δεν αντιλαμβάνεται ούτε την αγωνία ούτε την αβεβαιότητα. Το πρώτο πράγμα που έκανε από τότε που ανέλαβε, ήταν διακοπές. Όπως και ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως κάθε τριήμερο, ενώ η χώρα και η οικονομία καταρρέει. Και η εστίαση το ίδιο χάλι, τα νέα μέτρα φέρνουν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες, διχάζουν τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν τι θα πει φιλοξενία σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να βάζεις τον ξενοδόχο ή τον εστιάτορα απέναντι από τον πελάτη του.

Η αγωνία και η αβεβαιότητα επικρατούν στο σύνολο της κοινωνίας μας, όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κόσμος που έρχομαι σε επαφή είναι σε απόγνωση, βλέπω κόσμο οργισμένο που προσπαθεί να βρει πως θα σώσει κόπους μίας ζωής. Και όσο αυτό δεν το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη φθορά έχει και όσο αυτό συμβαίνει, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη του Σύριζα όλη αυτή την απόγνωση να τη διορθώσουμε.»

Βρισκόμαστε σε κινούμενη άμμο

Νομίζω πως είναι προάγγελος των lockdown η Μύκονος. Το ότι άφησαν ανοχύρωτα τα νησιά κάνει τον ελληνικό τουρισμό να πληρώνει το μάρμαρο. Σας θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός υπόσχονταν ένα covid free καλοκαίρι με κανονικό Ιούλιο και Αύγουστο αλλά και τη μνημειώδη ελαφρότητα του υπουργού τουρισμού που έλεγε ότι η θωράκιση της Ελλάδας απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή της και αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι όσο πιο πολύ κοκκινίζει η χώρα, τόσο πιο βαθιά βυθίζεται ο τουρισμός.

Θα ακολουθήσουν προφανώς και άλλα τοπικά lockdown ενώ αυτό που συμβαίνει είναι ακυρώσεις, αποχωρήσεις και δυσφήμιση. Τα περιστατικά επιχειρησιακής ανεπάρκειας της κυβέρνησης κάνουν το γύρο του κόσμου, όπως οι εικόνες τουριστών που αναζητούν ένα κατάλυμα covid για να παραμείνουν και δεν βρίσκουν τίποτα!

Είναι πολλές οι προκλήσεις

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για τα μέτρα στήριξης απέναντι στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε, η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων δεν έχει πάρει κανένα μέτρο στήριξης. Η κυβέρνηση επέλεξε να περάσει την ρευστότητα μέσα από τις τράπεζες: «Αντί να δώσει απευθείας ρευστότητα στους επιχειρηματίες επέλεξε να στηρίξει τις τράπεζες γιατί χρωστάει πολλά εκατομμύρια. Επέλεξε από τους πρώτους νόμους που έφερε, να είναι ο πτωχευτικός, για να οδηγήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε πτώχευση και στην ανέχεια.

Επέλεξε ακόμα και τα προγράμματα επανεκκίνησης που ήταν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να τα φέρει τόσο στρεβλά και τόσο λανθασμένα με οριζόντιες ρυθμίσεις, μεγάλη καθυστέρηση και με τεχνική ΕΣΠΑ γνωρίζοντας ότι πετιούνται πολλές μικρές επιχειρήσεις εκτός. Το ίδιο κάνει και με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Λέει θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες άρα αποκλείει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά έδωσε οδηγία να φτιαχτούν προγράμματα κρατικών ενισχύσεων για τα πάγια κόστη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μόνο η ελληνική κυβέρνηση αδιαφόρησε προφανώς γιατί είχε ένα σχέδιο, να κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις

Έχουμε μία επικίνδυνη κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια όχι μόνο του τουρισμό, αλλά την δημόσια υγεία, την οικονομία και το μέλλον της χώρας» κατέληξε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένας κατά φαντασίαν υπουργός

  1. Μα τοτες ειναι 2 και αυτη και ο Θεοχαρης για να μην αρχισω συγκρισεις. Εχει δουλεψει 12ωρο χωρις μεηκαπ σερβιρωντας στους 40 βαθμους και μετα να καβαλικεψει το Zundapp να γυρισει απο το παλιο Maleme Beach Χανια;
    Βρε ουστ απ εδω!
    Ακουσα την συνεντευξη στον κ. Παπα τυχαια, ωραια, με καλες μπηχτες, και ολο αλλαζε την κουβεντα!

  2. Κατερινιω αστα αυτα και πες μας πως απο συμβασιουχος καθαριστρια με μεταπτυχιακο μαιμουδισιο εγινες υπουργαρα της πρωτης φορας αριστερας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook