Κατερίνα Νοτοπούλου από το Ηράκλειο: «Μόνιμα αδικημένη η Κρήτη από την ΝΔ – Η Κρήτη μπορεί και είμαστε μαζί της»

κατερίνα-νοτοπούλου-από-το-ηράκλειο-1062617

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στο Γάζι παραβρέθηκε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη και ο πρώην βουλευτής Σπύρος Δανέλλης συζητήθηκαν οι σημαντικότερες πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Μένουμε Όρθιοι».

Ειδικότερα για τον κλάδο του Τουρισμού ο οποίος βρίσκεται στην «εντατική» όπως χαρακτηριστικά είπε η Κ.Νοτοπούλου οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα «εγκαίνια» του ελληνικού Τουρισμού από την Σαντορίνη τονίζοντας πως «όσο μαγευτικά κι αν είναι τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης δεν είναι και μαγικά ώστε να εξαφανίσουν τα προβλήματα, να κρύψουν την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων του Τουρισμού».

«Αυτή η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με συνταγές λιτότητας του παρελθόντος που οδήγησαν αποδεδειγμένα στην καταστροφή» τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «εργαλειοποιεί τον κορονοϊό προκειμένου να εφαρμόσει και πάλι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να στηρίξει τα μεγάλα συμφέροντα. Μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία για την εμβάθυνση της πολιτικής που ήδη είχε ξεκινήσει πριν την κρίση της πανδημίας».

Το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό είναι τεράστιο και ανυπολόγιστη είναι η συνεπακόλουθη ζημιά στην ελληνική οικονομία λόγω της υψηλής συμβολής του Τομέα στο ΑΕΠ υποστήριξε η Κ. Νοτοπούλου συμπληρώνοντας πως «τα εφιαλτικά σενάρια γίνονται πλέον ζοφερή πραγματικότητα και ο κόσμος του τουρισμού ζητά λύσεις εδώ και τώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό. Το Υπουργείο Τουρισμού μετρά καθυστερήσεις, παλινωδίες γκάφες και λάθη από τους «άριστους» της ΝΔ. Μόνο που τα λάθη πληρώνονται και τα πληρώνει ο ελληνικός τουρισμός και ο ελληνικός λαός».

Αναφέρθηκε ακόμη στο Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό Τουρισμό το οποίο ήρθε στην Βουλή εν μέσω πανδημίας και με διαδικασίες fast track έφερε μία σειρά από τακτοποιητικές διατάξεις εξυπηρετώντας λίγους και συγκεκριμένους.

«Ο κ. Θεοχάρης έκανε δωράκι σκανδαλωδώς την τουριστική προβολή της χώρας σε μία και μόνο ιδιωτική εταιρεία τη Marketing Greece, κατά παρέκκλιση του εθνικού και ενωσιακού Δικαίου, όπως απεφάνθη και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, χωρίς όριο στο ύψος οικονομικού ανταλλάγματος! Η MG δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων και των ιδιαιτεροτήτων των πολυποίκιλων προορισμών» υπογράμμισε η Τομεάρχης Τουρισμού.

Μίλησε ακόμη για τις παλινωδίες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τα ξενοδοχεία καραντίνας που εχουν εξαγγελθεί από τον Μάιο, όμως ο Τουρισμός άνοιξε και ξενοδοχεία καραντίνας ακόμη δεν υπάρχουν, για τα λάθη των κυβερνητικών στελεχών που υπονομεύουν τον ελληνικό Τουρισμό αναφέροντας ενδεικτικά την κατηγοριοποίηση των νησιών από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού σε Α, Β και Γ κατηγορίας, τις δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού πως δεν θα πάει διακοπές σε ξενοδοχείο γιατί φοβάται τον μπουφέ, την ασυνεννοησία με το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων, το διεθνές ρεζιλίκι με την ταλαιπωρία εκατοντάδων ταξιδιωτών οι οποίοι αφού έφτασαν στα σύνορα έμαθαν πως τους απαγορεύεται η είσοδος καθώς και τις διαρκείς επιστολές διαμαρτυρίας του ίδιου του Επικεφαλής του θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ. «Το Υπουργείο Τουρισμού επι Χάρη Θεοχάρη είναι ο ορισμός του μπάχαλου. Αυτός όμως είναι ο ορισμός του «επιτελικού κράτους» του κ.Μητσοτάκη» τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Νοτοπούλου.

Ο στόχος των μέτρων μέσω του αναθεωρημένου προγράμματος «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» είναι η ενίσχυση της ζήτησης, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και ενίσχυση των εργαζομένων (με ξεχωριστή αναφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας)

Οριζόντια μέτρα στήριξης εργαζομένων- επιχειρήσεων.

-Ειδικότερα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και των μεταφορών, επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών και 40% των μισθών από το κράτος, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.

– Ένεση ρευστότητας εφάπαξ ΜΗ επιστρεπτέας ενίσχυσης σε άμεσα ή έμμεσα πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις.

– Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%

– 12 δις ρευστότητα μέσω αναπτυξιακής τράπεζας, εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων

Ο δεύτερος στόχος που αποσκοπεί στην τόνωση της ζήτησης επιτυγχάνεται μέσω ενός γενναίου προγράμματος «Διακοπών για Όλους» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την διαδικασία χορήγησης ατομικών επιταγών (voucher) διαμονής και μετακίνησης που καλύπτουν 3 εκατομμύρια πολίτες , ύψους 700 εκ. € για τους θερινούς μήνες, με προοπτική επέκτασης του μέχρι τέλους του χρόνου στο 1 δις.

Το πρόγραμμα αυτό όπως είπε «θα συμβάλει στη μερική αντιστάθμιση του ελλείμματος αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό, μέσω της ενίσχυσης της εσωτερικής ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες και άρα τη διατήρηση στοιχειώδους ρευστότητας στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνουμε την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και την διατήρηση κατά το δυνατόν των θέσεων εργασίας».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμη σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία δρομολόγησε ή υλοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη αυτά να επανεκκινήσουν άμεσα.

Ειδικότερα για την Κρήτη που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό είπε πως οι παραγωγικές δυνάμεις, στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση, σε κάθε δραστηριότητα είναι αναγκαίο να συνδεθούν με τον τουρισμό, ώστε να συνδεθεί με τη συνολική αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

«Είναι άδικο» τόνισε « η Κρήτη να είναι η μόνιμα εγκαταλελειμμένη και ριγμένη περιοχή από τις αναγκαίες υποδομές που θα μπορούσαν να την κάνουν πρότυπο ανάπτυξης και παραγωγής. Η Κρήτη μπορεί και είμαστε μαζί της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook