Κατερίνα Μανιμανάκη: Το 2015 τα νοσοκομεία ήταν υπό διάλυση, επί ΣΥΡΙΖΑ ορθοπόδησαν

κατερίνα-μανιμανάκη-το-2015-τα-νοσοκομεί-885392

Στο στούντιο του SUPER FM 89.6 και στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά, βρέθηκε σήμερα το πρωί η υποψήφια βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Μανιμανάκη. Όπως είναι λογικό, βάσει της επαγγελματικής ιδιότητας της υποψήφιας βουλευτού, η οποία είναι ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Χανίων, το μείζον ζήτημα της υγείας μονοπώλησε τη συζήτηση.

Κατά την διάρκεια αυτής, η κ. Μανιμανάκη επισήμανε την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της υγείας, με την ελπίδα με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ο συγκεκριμένος τομέας, αλλά και το σύνολο της χώρας, να ανακάμψει ακόμα περισσότερο.

Αναφορικά με την επιλογή της να ασχοληθεί με την πολιτική, σχολίασε:

«ενδιαφέρομαι γι’ αυτό που κάνω και έχω το τσαγανό να ασχοληθώ με την πολιτική. Ασχολούμαι εδώ και χρόνια με το συνδικαλιστικό κομμάτι στον χώρο της υγείας. Έχω μεγαλώσει μέσα σε αυτό τον ιερό χώρο, τιμώ αυτό που κάνω και βάζω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του λαού. Έχω λάβει πολλή αγάπη και συμπαράσταση από τον κόσμο.»

Σχετικά με το νοσοκομείο Χανίων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σχολίασε οτι «δεν είναι εφικτό να λυθούν όλα άμεσα, αλλά από το 2015 έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην υγεία. Στο νοσοκομείο είχαμε 128 μόνιμους γιατρούς, τώρα 144. Μαζί με τους επικουρικούς, έχουν φτάσει τους 170. Τόσοι γιατροί παραπάνω είναι πολύ σημαντικός αριθμός για ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο όπως αυτό των Χανίων.

Τα χρόνια της κρίσης ο κόσμος έχει αυξηθεί πάρα πολύ, επειδή δυσκολεύεται να ζητήσει ιδιωτικά υπηρεσίες υγείας. Έχουμε βάλει μεγάλη πλάτη στο θέμα της υγείας και οι γιατροί. Το 2015 ήμασταν πολύ χειρότερα, με τον ίδιο αριθμό περιστατικών και πολύ λιγότερους γιατρούς. Η κούραση ήταν τεράστια. Οι βελτιώσεις που έγιναν είναι σημαντικές, αφού το ΕΣΥ, που ήταν υπό διάλυση, ορθοπόδησε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.»

Έτσι, ξεκαθάρισε οτι οι μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο σύστημα υγείας, σε αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση που επιδιώκει να προωθήσει ο Νέα Δημοκρατία:

«Υπάρχουν προβλήματα που σιγά σιγά λύνονται. Δεν μπορώ να πω οτι όλα είναι καλά, όμως από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, ακολούθησε πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής για να βοηθήσει αυτούς που το είχαν πραγματικά ανάγκη. Μέσα σε αυτό το τρίτο μικρό μνημόνιο, κατάφερε να στηρίξει τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Απλά να σκεφτούμε τους 2.5 εκατ. ανασφάλιστους που δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία του 2015. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν να πληρώσουν και ήταν εκτός συστήματος υγείας. Αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Το πρόβλημά μας είναι οτι η υγεία έχει μπει σε πρόγραμμα και η Νέα Δημοκρατία μας γυρίζει από το 1 προς 1 σε 1 προς 5. Αν εφαρμοστεί αυτό, τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουμε γιατρούς να δουλέψουν στο νοσοκομείο. Η ΝΔ θέλει καταργήσει τις συμβάσεις και να αναλάβουν εργολάβοι, όπως και μερικά τμήματα, όπως τομογράφοι κλπ, έχει σκοπό να τα αναθέσει σε ιδιώτες. Αυτό είναι κάτι που ήδη έχει αναφερθεί από τον κ. Μητσοτάκη και δεν θέλω ούτε να το ακούω, ούτε να το δω στο μέλλον.»

zarpanews.gr

One thought on “Κατερίνα Μανιμανάκη: Το 2015 τα νοσοκομεία ήταν υπό διάλυση, επί ΣΥΡΙΖΑ ορθοπόδησαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook