Κατερίνα Δαλιεράκη: Τουρισμός δεν είναι μόνο παραλίες και ξαπλώστρες – Υπάρχουν βουνά, φαράγγια, εκκλησίες και περιπατητικές διαδρομές

κατερίνα-δαλιεράκη-τουρισμός-δεν-είν-864479

Την πεποίθηση ότι μπορεί με την εμπειρία και τα εφόδια που διαθέτει να βοηθήσει  την ύπαιθρο και τα χωριά να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και προοπτικές για αναβάθμιση και πρόοδο σε πολλούς τομείς, εξέφρασε την Τρίτη στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά η Κατερίνα Δαλιεράκη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών με το Συνδυασμό του Δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη και επικεφαλής του συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών».

Με καταγωγή από τα Παλαιά Ρούματα η πτυχιούχος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, ουδέποτε μπήκε στο δίλημμα «πρώτη στο χωριό ή τελευταία στην πόλη».

Κι αυτό γιατί ως βέρα «Ρουμαθιανή», δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της για τον τόπο της και το ενδιαφέρον να βελτιώσει την καθημερινότητα των συγχωριανών της, που δεν την αντιμετωπίζουν ως «Χανιωτάκι». «Σημασία έχει πάντα να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προχωρήσουν τον τόπο, να βοηθήσουν το χωριό και να υπάρχει συνεννόηση. Ο κόσμος χρειάζεται εάν κίνητρο για να παραμείνει στα χωριά του και να εμπλουτίσει την καθημερινότητα. Το νιώθω και το βλέπω στο δικό μου χωριό μου. Μόλις ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα δυο πράγματα, άρχισαν να συμμετέχουν όλοι με ιδέες, συνεργασία και καλή διάθεση».

Ο λόγος της υποψηφιότητάς της νυν σύμβουλου επιχειρήσεων στο πλευρό του Γιάννη Μαλανδράκη, πέρα από την πίστη στο πρόσωπο του Δημάρχου και αφετέρου στο μέχρι τώρα έργο του, είναι η πεποίθηση ότι μπορεί να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της περιοχής. «Η εμπειρία με τα προγράμματα είναι χρήσιμη, είναι όμως και λίγο χρονοβόρα. Μπορώ όμως να βοηθήσω την ύπαιθρο, και όσον αφορά στο χωριό μου, υπάρχει η δυνατότητα και η προοπτική να πάει ένα βήμα παραπάνω. Και ο πρωτογενής τομέας, αλλά και το κομμάτι του τουρισμού» δήλωσε με αυτοπεποίθηση η Κατερίνα Δαλιεράκη.

Μιλώντας για τουρισμό πάντως, η κα Δαλιεράκη δεν εννοεί… παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, αλλά αναφέρεται σε ένα πιο εναλλακτικό είδος. «Τα βουνά προσφέρουν φύση, τα φαράγγια, περιπατητικές διαδρομές, εκκλησίες, κτίρια… υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί ένα κομμάτι τουρισμού και στην ύπαιθρο».

Για αυτό και σε συνεργασία με τους φορείς και του τοπικούς συλλόγους, κατάφερε μέχρι σήμερα και «έτρεξαν» κάποια έργα με σημαντικότερο όλων το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο των Παλαιών Ρουμάτων , που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό σχολείο. «Χάρις στη βοήθεια του παλιού προέδρου και πρώην Δημάρχου Βουκολιών, Νίκου Μπομπολάκη και τις μελέτες που μας έδωσε σα… μπούσουλα, καταφέραμε με τη βοήθεια και του Δημάρχου  να προχωρήσουμε κάποια πράγματα».

Σήμερα έχοντας καταθέσει αίτηση επιδότησης 218.00 ευρώ στο Leader, η κα Δαλιεράκη φιλοδοξεί να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα για το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και τα Παλαιά Ρούματα. «Με αυτά τα χρήματα που ζητάμε θα ανακαινιστεί ο χώρος του σχολείου, θα αγοραστούν προθήκες για τα εκθέματα, θα γίνει ψηφιοποίηση όλων των εκθεμάτων, που χρονολογούνται από το 1860, όπως η σημαία της Κρητικής Επανάστασης που την κρατούσαν στην μάχη στον πύργο των Βουκολιών. Στο χώρο που φιλοδοξούμε να φτιάξουμε, θέλουμε ακόμη να δημιουργήσουμε και βυζαντινό κομμάτι, αφού στο χωριό έχουμε αρκετές βυζαντινές εκκλησίες ανακαινισμένες και κόσμο που επισκέπτεται το χωριό για αυτό το λόγο» συμπλήρωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος απευθυνόμενη στους ακροατές του SUPER FM 89.6.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook