Κατεδάφιση λυκείων στο Καστέλι: Εξώδικο στον δήμο έστειλε ο εργολάβος – Δείτε τι ζητάει | Photos

κατεδάφιση-λυκείων-στο-καστέλι-εξώδι-1514410

Εξώδικο μετά τις καταγγελίες για πλιάτσικο, έστειλε ο εργολάβος που ανέλαβε την κατεδάφιση των λυκείων του Δήμου Κισσάμου, προς στον Δήμο, τις Κτιριακές υποδομές καθώς και τους διευθυντές των σχολείων.

Όπως αναφέρει, ο νόμος προβλέπει ότι όλα όσα είναι στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισάμου περιήλθαν στην ιδιοκτησία δικιά του από τη στιγμή της εγκατάστασης.

Δείτε το εξώδικο:

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της κατεδάφισης 

Στην κατεδάφιση των κτιρίων του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου αναφέρθηκε η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Θοδωρής Σταθάκης υπενθύμισε το ιστορικό και επισήμανε ότι ο ανάδοχος δεν έχει δικαίωμα να παραλάβει από τα κτίρια τον εξοπλισμό, αλλά μόνο τα δομικά υλικά.

Είπε ότι η παράταξη του είχε επισημάνει τα προβλήματα από πριν, ρώτησε όμως γιατί ο δήμος επέτρεψε την εγκατάσταση του αναδόχου στα σχολεία πριν απομακρυνθεί ο εξοπλισμός.

Τώρα ο ανάδοχος έχει στείλει εξώδικο όπου επισημαίνει πως ο νόμος προβλέπει ότι όλα όσα είναι στα σχολεία περιήλθαν στην ιδιοκτησία δικιά του από τη στιγμή της εγκατάστασης, καθώς, όπως υποστηρίζει, έτσι αναφέρει η νομοθεσία για τα έργα.

«Ο ανάδοχος ήδη ζητάει παρατάσεις και έχει σταματήσει», είπε ο πρώην δήμαρχος και αναρωτήθηκε αν όσα γίναν ήταν προσυνεννοημένα. «Έχουν φύγει πάνελ, αλουμίνια, τόρνοι και άλλα από τα σχολεία, είπε ο κ Σταθάκης και επισήμανε ότι όλα ανήκουν στη σχολική επιτροπή του δήμου Κισσάμου.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ως εκπρόσωπο του εργολάβου.

Οι τόνοι ανέβηκαν έπειτα από αυτό.

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Κισσάμου, κ. Παπαευαγγέλου μίλησε επίσης στο συμβούλιο. Είπε ότι χάθηκαν υλικά και πως «είχαμε εννιά με δέκα air-condition, δεν ξέρω που πήγαν. Μπροστά μου κάποιος όταν βγάζαμε το εργαστήριο φυσικής κάποιος έβγαλε τη μονάδα και την έβαλε στο αγροτικό του.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι όλα τα πράγματα που φορτωθήκαν παρουσία των εκπαιδευτικών, φορτώνονταν από τον Δήμο.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης απάντησε στη συνέχεια πως την ημέρα που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, είχε υποσχεθεί πως όλα τα αντικείμενα θα μπορούσαν να απομακρυνθούν.

Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι ο εργολάβος μπορεί να έκανε εξώδικο αλλά θα λάβει απάντηση και πως όλα τα υλικά έχουν μεταφερθεί σε χώρους του δήμου εκτός από τους τόρνους που υπήρχαν στο σχολείο.

«Θα προβώ σε όποια διαδικασία χρειαστεί εφόσον δεν τακτοποιηθούν τα πράγματα όπως πρέπει για να πιέσω τον εργολάβο» είπε. «Ο εργολάβος δεν λέει κάποια αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάκης. «Τα πράγματα θα τα πάρουμε σίγουρα».

Ωστόσο ο διευθυντής του σχολείου απάντησε ότι από τον Ιούνιο ήταν έτοιμο και περίμεναν σήμα από τον Δήμο για το τι θα κάνουν τα πράγματα.

Με τη σειρά του ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ζουριδάκης Νεκτάριος μίλησε για θέατρο του παραλόγου, αλλά και για περίεργες ενέργειες του εργολάβου. Είπε ότι μετά τον σεισμό του 2019 μέρος του εξοπλισμού είχε μεταφερθεί σε προκατ αίθουσα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είχε παραμείνει στο σχολείο.

«Παρακαλάμε τον εργολάβο να μας ανοίξει», ειπε ο διευθυντης, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει η μεταφορά των πραγμάτων. Αν δεν ασχοληθεί η νομική σύμβουλος, δεν θα πάρουμε τα πράγματα πίσω»είπε ο κ. Ζουριδάκης.

Η νομική σύμβουλος του δήμου τοποθετήθηκε και αυτή στο συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς του εργολάβου. Επισήμανε πως ο εργολάβος δεν μπορεί να πάρει τον σχολικό εξοπλισμό, γιατί δεν αποτελεί υλικό κατεδάφισης.

zarpanews.gr

One thought on “Κατεδάφιση λυκείων στο Καστέλι: Εξώδικο στον δήμο έστειλε ο εργολάβος – Δείτε τι ζητάει | Photos

  1. Το πλιάτσικο στο δημόσιο είναι γνωστή και αγαπημένη ασχολία των Ελλήνων. Τα πράγματα είναι απλά, ο εργολάβος αφαίρεσε από την προσφορά που έκανε τα μηχανήματα και τα υλικά που μπορούσε να μεταπωλήσει, τα οποία όμως ζαχαρώνανε και άλλοι (υπάλληλοι λογικά). Όπως και να έχει, πλήρωνε #@@#$ καινούρια τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook