Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στην εκδήλωση τιμής και μνήμης από την Π.Ε. Ηρακλείου

κατάθεση-στεφάνων-στο-μνημείο-της-μάχ-1700852

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 82η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης που οργάνωσε η Π.Ε. Ηρακλείου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Μεθόδιος Βερνιδάκης. Για το χρονικό της Μάχης της Κρήτης μίλησε ο Μιχάλης Φαρσάρης, φιλόλογος – ιστορικός (MSc Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας), του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού Μεθόδιο Βερνιδάκη και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από: τον εκπρόσωπο της Βουλής Λευτέρη Αυγενάκη, την Υποπρόξενο Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, τη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον εκπρόσωπο του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Γιάννη Μαλισιώτη, Δ/της 133 Σ.Μ., τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, φορέων, και ενώσεων αποστράτων.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων συμμαχικών κρατών Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τους Ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την Ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης, αναφέρει:

«Συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Της περιόδου όπου η ανθρωπότητα γνώρισε την παράλογη βία, χωρίς όρια και σύνορα, με τίμημα τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Η φετινή επέτειος της Μάχης της Κρήτης, μας υπενθυμίζει το διαχρονικό χρέος των λαών για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας, της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, του Διεθνούς Δικαίου και των Δημοκρατικών Αξιών, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα για έναν κόσμο ειρήνης, συνεργασίας και προόδου.

Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι στην εποχή μας, η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε όλους τους αγωνιστές και τους ήρωες που στη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, όταν ο Κρητικός ουρανός σκοτείνιασε από τα αλεξίπτωτα των Γερμανών, μετέφεραν στις πόλεις και τα χωριά μας, ύστερα από αιώνες, το «Μολών Λαβέ», και αντιστάθηκαν «ομηρικά» στο απάνθρωπο ιδεώδες του ναζισμού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης μετά την λήξη της τιμητικής εκδήλωσης στο Μνημείο Μάχης Κρήτης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Εορτάζουμε σήμερα την 82η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης. Με σεβασμό και ταπεινότητα τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας, που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν από τους φασίστες, τους ναζιστές Γερμανούς κατακτητές. Έχουμε ηθική και ιερή υποχρέωση να κρατάμε «ζωντανή» την μνήμη των Κρητικών που πολέμησαν για τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας. Αθάνατοι».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook