Καταστροφικό το νέο νομοσχέδιο για τους κοινωνιολόγους – Συνάντηση με επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Χανίων

καταστροφικό-το-νέο-νομοσχέδιο-για-το-1077506

Την Νoμαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Χανίων επισκέφτηκαν την Πέμπτη 16 Ιούλιου, η πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβούλιου των κοινωνιολόγων Ν. Χανίων για να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις γύρω την εξαφάνιση των Κοινωνικών Επιστημών από την τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατά την αποψιν τους, η «μάχη» για την Παιδεία που ολοκληρώθηκε στη Βουλή, θα οδηγήσει από το επόμενο κιόλας έτος την εκπαίδευση σε νέα μονοπάτια.

Μονοπάτια, όμως, όχι καινούρια, αλλά πεπαλαιωμένα που θα επαναφέρουν τον χαρακτήρα της Παιδείας σε περασμένα χρόνια. Μας ενημέρωσαν ότι οχι μόνο καταργήθηκε η Κοινωνιολογία ως μάθημα γενικής παιδείας αλλά καταργείται και ως πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα από το σχολικό έτος 2021-22.

Παράλληλα οι συνέπειες για τους εκπαιδευτικούς των Κοινωνικών Επιστημών θα είναι

καταστροφικές καθώς θα οδηγηθούν ακόμη και στη διαθεσιμότητα.

Ζητούν την παραμονή του μαθήματος της Κοινωνιολογίας ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα με ταυτόχρονη επιλογή από τους μαθητές, των Λατινικών ή της Κοινωνιολογίας ανάλογα με τη σχολή προτίμησης τους καθώς και τη διδασκαλία των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών σε όλες τις τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το ΚΙΝΑΛ Χανίων σε συνεργασία με τον τομεα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει την προσπάθεια τους για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθούσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο για το μέλλον του μαθήματος της Κοινωνιολογίας στην Γ’ Λυκείου που δίνει τα εφόδια στους μαθητές ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο, την κοινωνία και να γίνουν σωστοί πολίτες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook