Καταστροφική κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς!

καταστροφική-κακοκαιρία-δύο-νεκροί-α-927488

Τραγικά αποτελέσματα και πολλά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, που «συνοδεύτηκε» από τους θανάτους δυο ανθρώπων που χτυπήθηκαν από κεραυνούς. Ένας 35χρονος άνδρας έχασε τη ζωή στα Λεχαινά Ηλείας, ενώ το ίδιο συνέβη με 56χρονο στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.

Τα περισσότερα προβλήματα συναντώνται στην Ηλεία και στην Κεφαλονιά, όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες… Στον Πύργο εκκενώθηκε σχολείο.

Στην Ηλεία παρουσιάστηκε πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, όπου λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχουν σημειωθεί και μικροατυχήματα. Πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι και στην πόλη του Πύργου, ενώ αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε… βάρκες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή του Λάπατου… Σε εκκένωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, προχώρησε η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του Δήμου Πύργου.

Ανεμοστρόβιλος πέρασε το πρωί από την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν μάλιστα, όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του καταστήματος βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ «έφυγε» και μέρος της στέγης. Ζημιές υπέστησαν και οι καμινάδες της κατοικίας οι οποίες κατέρρευσαν. Επίσης μερικώς κατέρρευσε και κολώνα της ΔΕΗ, δίπλα από την κατοικία με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Στην Κεφαλονιά, όπου έπιασε φωτιά και φοίνικας από κεραυνό, τα πιο σοβαρά προβλήματα από την έντονη νεροποντή αντιμετωπίζει η Αγία Ευφημία στα ανατολικά το νησιού και οι γύρω περιοχές της Πυλάρου. Πλημμύρισε μάλιστα, ο ξηροπόταμος και η κατάσταση αυτή την στιγμή τόσο στην παραλία, όσο και σε άλλα σημεία του χωριού είναι δύσκολη. Πολλές γειτονιές «πνίγηκαν» από την λάσπη.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Σάμης, της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου καθώς και άντρες από το Α.Τ. Σάμης «έδωσαν μάχη», με τα νερά και τα φερτά υλικά, που είχαν κατακλείσει, Αγία Ευφημία και Δρακοπουλάτα. Ο δρόμος των Βασιλοπουλάτων, κόπηκε από τα νερά και τα φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να έχει διακοπή η κυκλοφορία, στο συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook