«Κατασκοτώθηκε, έτρεχαν αίματα» – Κραυγή αγωνίας για την εγκατάλειψη της Πλατείας Σπλάντζιας από κατοίκους και επαγγελματίες | Photos

κατασκοτώθηκε-έτρεχαν-αίματα-κρα-1845399

Ένας πεζός τραυματίστηκε το πρωί της Δευτέρας αφού παραπάτησε σε λακούβα πάνω στο πλακόστρωτο της Σπλάντζιας.

Με τη βοήθεια θαμώνων σε καφενείο της πλατείας και της φαρμακοποιού από το απέναντι φαρμακείο, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Κατασκοτώθηκε, έτρεχαν αίματα, ελάτε να τα δείτε» μας λέει λίγη ώρα μετά ένας εκ των θαμώνων.

Το πλακόστρωτο είναι σε κακό χάλι και οι πτώσεις πεζών και τα μικρά αλλά και σοβαρότερα ατυχήματα αποτελούν καθημερινότητα για την  περιοχή.

«Τι κάθε μέρα, κάθε δυο ώρες τα βλέπουμε» μας λέει άλλος, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. «Πριν λίγο καιρό μετά από σοβαρό ατύχημα πήραμε τον Δήμο Χανίων να έρθει να φτιάξει την λακκούβα. Έβαλαν τρία πλακάκια στο σημείο που είχε γίνει το ατύχημα. «Τα παραδίπλα δεν τα βλέπετε; Έτσι θα τα αφήστε;» Τους λέμε. Δεν έκαναν τίποτα». «Εγώ ο ίδιος έπεσα με το μηχανάκι πριν λίγες μέρες σε άλλη λακκούβα» προσθέτει.

«Ήμασταν πάντα οι ταπεινοί και καταφρονημένοι των Χανίων» σημειώνουν οι κάτοικοι που καταγγέλουν αδιαφορία της δημοτικής Αρχής για τα προβλήματά τους. «Η βρύση δεν λειτουργεί» συμπληρώνει μια κυρία. «Το μνημείο, το παλιό υδραγωγείο, το έχουν όλοι οι τουριστικοί οδηγοί. Έρχονται οι ξένοι και γελάνε, το βρίσκουν κλειστό και πάνω όλα αυτά» λέει άλλος κύριος δείχοντας αφίσες αλλά ακόμα και ενημερωτική πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στους τοίχους του μνημείου.

Όπως λένε στο zarpanews.gr η περιοχή, η οποία το καλοκαίρι σφύζει από ζωή, τους χειμερινούς μήνες, πραγματικά εγκαταλείπεται. Οι ίδιοι κάνουν επανειλημμένες εκκλήσεις στον Δήμο Χανίων για μια συνολική παρέμβαση, με αντικατάσταση των δέντρων, με πλακόστρωση, φωτισμό, παρεμβάσεις ασφαλείας και ανάδειξη των μνημείων και της ιστορικότητας της πλατείας.

zarpanews.gr

One thought on “«Κατασκοτώθηκε, έτρεχαν αίματα» – Κραυγή αγωνίας για την εγκατάλειψη της Πλατείας Σπλάντζιας από κατοίκους και επαγγελματίες | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook