Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Μόσχα: Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της Wall Street Journal

κατασκοπευτικό-θρίλερ-στη-μόσχα-συνέ-1661007

Στη σύλληψη του ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα Ίβαν Γκερσκόβιτς προχώρησαν οι αρχές στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (30/3) η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία.

«Η FSB απέτρεψε την παράνομη δραστηριότητα του διαπιστευμένου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανταποκριτή (…) του γραφείου στη Μόσχα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, υπηκόου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ίβαν Γκερσκόβιτς», ανέφερε η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι ο 32χρονος δημοσιογράφος ήταν ύποπτος για «κατασκοπεία» προς όφελος της Ουάσιγκτον.

Η εφημερίδα στην οποία εργάζεται ο συλληφθείς δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο ακόμα.

Η ανακοίνωση της FSB σημειώνει ότι ο Γκερσκόβιτς είχε επιφορτιστεί «από την αμερικανική πλευρά» με τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με «τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης του στρατιωτικο-αμυντικού συμπλέγματος». Ωστόσο δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook