Κατάντια: «Δεν μπορείς να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή σου»

κατάντια-δεν-μπορείς-να-χειρουργηθε-1583820

Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης με τους αρμόδιους να προκαλούν με την αδιαφορία και την απάθεια τους.

Τα όσα αναφέρονται σε κείμενο που συνυπογράφουν επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε βάρος της δημόσιας υγείας και των χιλιάδων ασθενών.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «το 7ο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο της χώρας οδηγείται αναγκαστικά σε διακοπή των τακτικών χειρουργείων.»

«Δεν μπορείς πλέον να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο, εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή σου» τονίζουν, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο ο ιδιωτικός τομέας να αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ασθενείς.

«Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και τους ειδικευόμενους. Οι νέοι χειρουργοί «εκπαιδεύονται» πλέον χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία! Κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα, θα βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς τους αυριανούς χειρουργούς που θα στελεχώσουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε στα πρόθυρα παραίτησης καθώς η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Το Βενιζέλειο καταρρέει. Ώρα μηδέν».

 

 

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook