Κατάμεστο το ΤΕΕ στην εκδήλωση για τον Αντώνη Πιταριδάκη: Σταθάκης, Αλαβάνος, Ινιωτάκης μίλησαν για τον πρωτοπόρο Χανιώτη μηχανικό

κατάμεστο-το-τεε-στην-εκδήλωση-για-τον-800154

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης για να φιλοξενήσει την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον οραματιστή πρώην πρόεδρο Αντώνη Πιταριδάκη που έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Με τα θερμότερα λόγια για το έργο του μίλησαν ο υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης,  ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΔΚ Γιάννης Αλαβάνος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.

Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στον ίδιο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η καθηγήτρια Τζίνα Παυλάκη ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικοί, μηχανικοί και πλήθος κόσμου.

Γιώργος Σταθάκης: Ο Αντώνης Πιταριδάκης τίμησε τους μηχανικούς και την Αριστερά της πόλης

«Αυτό που τον χαρακτήρισε περισσότερο από όλα ήταν η σκέψη του, η κεντρική του ιδέα πως ο ρόλος των θεσμών και του ΤΕΕ πρέπει να είναι πάνω από κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα, να μετουσιώνει τις ανάγκες τις κοινωνίες σε κάτι υπαρκτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Αντώνη Πιταριδάκη ως προέδρων των Τεχνικών Επιμελητηρίων του νησιού: «Δώσαμε αγώνες και από κοινού μπορέσαμε να αναλύσουμε και να προτείνουμε βιώσιμες προτάσεις για το χωροταξικό σχέδιο του νησιού, για τον ΒΟΑΚ για το ενεργειακό της Κρήτης για πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα. Σήμερα μας λείπει περισσότερο από ποτέ. Ήταν ένας ενεργός πολίτης, ένας οραματιστής που από όπου κι αν πέρασε προσέφερε για τον τόπο του».

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook