Κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από νωρίς το πρωί | Photos

κατάληψη-του-δημαρχείου-χανίων-από-νω-1103215

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων προχώρησαν από νωρίς το πρωί υποστηρικτές της κατάληψης της Rosa Nera.

Το πόσο θα διαρκέσει η κατάληψη του χώρου δημαρχείου δεν έχει γίνει γνωστό.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εργαζόμενους της κεντρικής αίθουσας του Δημαρχείου να εισέλθουν στο κτίριο και να ανέβουν πάνω,ωστόσο οι υπηρεσίες εκτός του κεντρικού κτιρίου εξυπηρετούν τον κόσμο από το παράθυρο με εξαίρεση το ΚΕΠ και το Ταμείο που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι παραπάνω υπηρεσίες δεν λειτουργούν λόγω ενιαίου πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση πάνω στην πόρτα του γραφείου » Η υπηρεσία δεν λειτουργεί με ευθύνη της δημοτικής αρχής». Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ στην Πλατεία Ελευθερίας για την εξυπηρέτηση τους.

Υπήρξε νωρίτερα μια μικρή ένταση όταν ο Δήμαρχος προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, όμως δεν του επετράπη η είσοδος.

Προς το παρόν έχει στηθεί μικροφωνική.

Η ενέργεια των υποστηρικτών της κατάληψης Rosa Nera γίνεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αστυνομική επέμβαση και η εκκένωση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι.

Δείτε το πρώτο κείμενο από το κατειλημμένο από αλληλέγγυους δημαρχείο Χανίων  παρακάτω:

«Σήμερα 10/9 το πρωί , καταλάβαμε το Δημαρχείο Χανίων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε  έναν κοινό τόπο αγώνα , ενάντια στην αρπαγή του λόφου Καστέλι απο την εταιρεία Belvedere μέσω της συνεργασίας της με δημαγωγικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής Χανίων.

Η υποκρισία που τρία χρόνια τώρα δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες στην επέκταση της εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων, είναι εμφανής στον καθένα/καθεμιά στην πόλη. Η κατάληψη Rosa Nera ήταν η μόνη που διασφάλιζε την ελεύθερη πρόσβαση σ’ένα απ’τα ωραιότερα σημεία της πόλης. Ελεύθερο parking το πρωί, βόλτα και θέα χωρίς να πληρώνεις.

Αυτή η δημοτική αρχή που ‘’κόπτεται’’ τώρα να βγάλει λογύδρια για το δημόσιο χώρο, είναι η ίδια δημοτική αρχή που έχει κάνει τις πλατείες και τα σοκάκια της πόλης εμποροπανήγυρη προς όφελος των αφεντικών (μικρών και μεγαλύτερων).

Αυτά τα αφεντικά εκτός απ’το δημόσιο χώρο που καπαρώνουν για τα κέρδη τους και τα ψίχουλα που πληρώνουν τους εργάτες/τριες στον τουρισμό, δεν τηρούν καν τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων τους, που νόμιμα τους παραχωρεί ο δήμος.

Οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σ’αυτές τις παρανομίες, όπως και στις παρανομίες της ίδιας της πρυτανικής αρχής που με την ανάλογη διαπλοκή – απλά και μόνο επειδή πήραν πρυτανική καρέκλα ορισμένοι – δίνει το κάστρο της πόλης για να γίνει ξενοδοχείο.

Πόσο μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’το ότι ο ξενοδόχος Β. Διγαλάκης πρώην πρύτανης και νύν υφυπουργός παιδείας, διατηρεί την προεδρία στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του πολυτεχνείου Κρήτης ; Τι άλλο να περιμένουμε απο δημαγωγούς – μέτριους μάλιστα – που οι ίδιοι είναι εργολάβοι και δημοτικοί σύμβουλοι ;

Ο μόνος λόγος που τώρα χύνουν δάκρυα για το λόφο, είναι οι 2000 άνθρωποι που πορεύτηκαν στις 5/9 στην πορεία αλληλεγγύης στη Rosa Nera. Μίζες, αστυνομοκρατία, ξενοδοχεία, αυτά είναι της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία Ο αγώνας συνεχίζεται…Το Σάββατο 12/9 και ώρα 12 το μεσημέρι όλοι στην Πλατεία Αγοράς»

Zarpanews.gr

19 thoughts on “Κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από νωρίς το πρωί | Photos

  1. Tα κοπελια στο μεροκαματο δεν πανε; Αρα αυτα που γραφει η ΕΛΣΤΑΤ ειναι μλκς. Μηπως ο οι Ροζανεγριτηδες τεμπελοχανεδες, χαραμοφαηδες, βδελες και κηφηνες τσι κοινωνιας; Και υστερα στο Τυμπακι δεν εχουν εργατικα χερια και θελουνε και να φυγουνε οι Πακιστανοι! Ποιος θα δουλεψει εκει; Οχι οι Ροζανεγριτηδες! Αυτοι αγγουρια στους 40 βαθμους δεν μαζευουνε, εχουνε τους γονεις να δουλευουνε διπλα να τους τα στελνουνε!
    Ο κ. δημαρχος μαζι με αρκετη πλειονοτητα της αντιπολιτευσης εδειξε αντιληψη, τους δεχτηκε & εκανε τις προτασεις του! Του δινω ευσημα. Μηπως οι Ροζανεγριτηδες θα πρεπει να κανουνε κι’αυτοι καμμια προταση και εαν ειναι οικονομικου συμφεροντος του Πολυτεχνειου να εξεταστει; Να τηλ. στους μπαμπαδες τους… και μετα βλεπουμε! Ολα τα Χανια κοιταζουνε για μια αναβαθμιση του κολυμπητηριου, που ασκομα στα θα του Αυγενακη ειμαστε, ευελπιστω οτι εαν η οικονομικη προταση του δημου η των Ροζανεγριτιδων ειναι καλη, ισως το Πολυτεχνειο να ριζει λιγο παρα να φτιαξει το κολυμπητηριο, νια να κολυμπανε τα κοπελια μου και να μην τα κουβαλω απο το Σταυρο στην ΑΒΕΑ/Νεα Χωρα. Οχι τζαμπα Ροζανεγριτηδες, το τζαμπα πεθανε! Και το αλλο, γιατι δεν πατε να προσφερετε τις υπηρεσιες σας στο κολυμπητηριο 70-80 ταλαιπωροι ειναι εκει, να συνεισφερετε, παρα καθεστε και ΒΡΩΜΕΖΕΤΕ με τα αποτσιγαρα σαας, τις τσιχλες σας τα κυπελα τπο καφε και αδεια μπουκαλια νερο το δημαρχειο! Εδω οι γιαγκηδες καθαριζουνε παραλιες, που δεν εχουνε καμμια υποχρεωση, και τοσοι συλογοι, ο ενας το βυθο του λιμανιου, ο αλλος απο Νεα Χωρα μεχρι Απτερα! Ουλοι σας ειστε για μια βρεμενη ταβλα δυστυχως!

    1. Αστείε μικροαστέ, στην Ελλάδα υπάρχει 18% επίσημη ανεργία και 45% στους νέους.
      Χιλιάδες άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και πολλοί από τους αλληλέγγυους) έχουν απολυθεί τους τελευταίους μήνες. Πολλοί άλλοι κάνουν μεροκάματα όποτε βρίσκουν με ανθρώπινες συνθήκες. Αν θες πήγαινε εσύ να δουλεύεις σαν σκλάβος όπως έχουν οι όμοιοί σου τους Πακιστανούς για 20€ τη μέρα. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε ανθρώπινες πόλεις κι όχι στις φυλακές που εσύ ονειρεύεσαι.

      Υ.Γ. και δε σε πειράζει το σκουπίδι του τουρισμού που έχει καταστρέψει τις ακτές μας και τις θάλασσές μας αλλά σε νοιάζουν τα αποτσίγαρα που φαντάζεσαι στο άρρωστο μυαλό σου.

  2. Αυτά κάνετε και δεν μπορώ να απεξαρτηθώ από τη ροζανεριάδα!
    Πήγε το ομορφόμουσο να κάνει φίλους τους ροζανέρηδες, τον πήρανε χαμπάρι και τον δώσανε κανονικά! Σύμμαχοι να σου πετύχουν κι αυτοί!
    Που πας ρε Καραμήτροοο;;; Η θα υποστηρίξεις 100% τα αιτηματα η θα σε φάνε και σενα. Είσαι εχθρός όπως και κάθε εξουσία πάρτο χαμπάρι.
    Ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο

  3. Αυτοί σε λίγο θα μας π@δηξουνε ρε παιδιά….
    Αλλά από ότι φαίνεται είναι μιλημενη η κατάληψη με την δημοτική αρχή….

    Τι σκοπούς έχουν?
    Οι αναρχοφραγκατοι έχουν γράψει πολλά συνθήματα όπως tourist go home σε κεντρικά σημεία των Χανίων.
    Και κανείς δεν τα σβήνει
    Θέλουν να κάνουν τα Χανιά Μόρια?
    Θέλουν να πέσουν οι τιμές στα ακίνητα ώστε να τα αρπάξουν όλα?
    Το νου σας Χανιώτες

  4. Καλημέρα, ποια ειναι η επίσημη προταση των φοιτητών? Δεν εχει το καθε τμήμα εκλεγμένο Πρόεδρο, όλοι μαζί οι φοιτητές-Πρόεδροι των τμημάτων κατέληξαν σε ένα κείμενο να μας ενημερώσουν? Μπορούν τυχόν έσοδα να συνδεθούν με το κολυμβητήριο και νεες υποδομές αυστηρά του Πολυτεχνείου και οχι να τα φάνει κάποιοι με τους συγγενείς τους?

    1. Η πρόταση μου είναι μίξη χρήσεων και σίγουρα οχι αποκλειστικά ξενοδοχείο. Ο λόφος είναι μνημείο για όλα τα Χανιά επομένως συμφωνώ με εκείνους που λένε οτι έπρεπε να χρησιμοποιείται με κάποιο τρόπο απόλους (πχ Βιβλιοθήκη), θα μπορούσε ακόμα να γίνει και χώρος εκθέσεων με εξωτερική καφετέρια. Γενικά καλό είναι να χρησιμοποιηθεί και προς όφελος του Πλυτεχνείου, ειναι ευκαιρία και όχι το ανάποδο για το Πολυτεχνειο και για τα Χανιά. Θεωρώ μάλλον υπερβολικό να είσαι φοιτητής και να μένεις σε εστία με θέα το φάρο.

  5. Τους υπαλληλους που λογω καταληψης ξεχυθηκανε στο Κολομπο και στις παραλιες, ποιος τους πληρωνει; Αντις για να’χει λιγη τσιπα ο Νοτης και να χαμηλωσει τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ αυτονων που παρεμειναν ανεργοι λογω κορονοιου δεχεται την καταληψη και ολα καλα! Και οι υπαλληλοι καθονται και πινουνε τσι φραπεδιες τους, στην υγεια μας, που και εγω και σεις τους πληρωνουμε!

  6. Μπράβο στους φοιτητές. Ελπίζω μόνο να πηγαίνουν και μερικοί Χανιώτες να δίνουν το παρόν. Καφενείο μόνο να μην κάνουν το δημαρχείο γιατί θα μπερδεύεται ο κόσμος και θα νομίζει πως δεν υπάρχει κατάληψη. Καφενείο ήταν πριν

  7. παναγιωτακι κλαρινογαμπροδημαρχε οπου εστρωσες τωρα κοιμησου!!μαζεψες ολους τους κατ επαγγελμα τεμπελιδες να μιλησετε και καλα εισαι ανοιχτος σε ολα.δεν ξερω αν τελικα ανακαληψες τι ανοιξαν ????εκανες νομιμους τους παρανομους επι ετη και ετη.τωρα που ειδαν το κτιριο τα παντος ειδους ατομα που και καλα μεταφερουν ιδεες αλλα μην μιλησουμε για δουλεια γιατι εχουν αλλεργια.τωρα λοιπον θα στην κατσουν εκει να δω πως θα τους βγαλεις απο εκει???με τον ιδιο τροπο που τους εβγαλαν απο το πολυτεχνειο???ολοι αυτοι οι αναρχοαπλητοι που μιλανε για ελευθερια στερουν την ελευθερια ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟς ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!! δυο λυσεις υπαρχουν να παμε ολοι εμεις να κανουμε καταληψη στα δικα τους σπιτια να φουμαρουμε να φαμε και να πιουμε οτι εχουν η να τους παρεις στην βιοτεχνια σου……. τωρα η να τους δωσεις δουλεια η μαζι με καθε ξεροτυγανο να δινουν δωρεαν και μια ιδεα…..περιμενω με αγωνια ολα τα γιουσουφακια του Δ.Σ. να παρουν θεση.διαφορετικα τα καλοπαιδα ας κανουν καταληψη κανα 2/μηνο

  8. Να πανε τα ματ στο δημαρχείο και να κάνουν σύλληψη στους μπαχαλακιδες,,,, τους ανωνυμους τους αναρχικους και να πανε φυλακή …..Ολοι οι αριστεροι είσασταν και ειναι πολυ ρεμαλια οπως και ολοι οι Χανιώτες ….. ειμαι υπέρ της νεας δημοκρατίας και του κυρίου Διγαλακη

  9. Τα ματ να πανε στο δημαρχείο και να κάνουν σύλληψη στους μπαχαλακιδες τους αναρχικους τους ανωνυμους… Ειμαι εναντία των κατάλληψεων σε δημόσια κτίρια… Οι Χανιώτες ειναι πολύ ρεμαλια της αριστεράς… Ειμαι υπέρ της δεξιάς…ο κύριος Διγαλακης είναι ο καλύτερος υπουργός

    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ROSA NERA ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΓΛΥΦΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  10. Πηγαινετε στο δημαρχείο τα ματ αμέσως και κάνετε εκκένωση απο τα λαμογια τους μπαχαλακιδες τους αναρχικους τους ανωνυμους είναι ρεμαλια της αριστεράς οι Χανιώτες… Εγω ειμαι παιδί της δεξιά ο κύριος Διγαλακης είναι ο καλύτερος υπουργός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook