Κατάληψη στο γενικό λύκειο Παλαιόχωρας: Τι ζητούν οι μαθητές

Φωτό αρχείου

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει εδώ και τρεις μέρες οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρα. Σε κείμενό τους, το οποίο κοινοποίησαν στο zarpanews.gr, τονίζουν τα εξής:

 

Μία από τις αλλαγές που απασχολεί τους μαθητές των λυκείων στη χώρα μας είναι η ένταξη τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις. Όσο θετική και αν είναι η επιρροή της τράπεζας θεμάτων στην εξέλιξη των μαθητών , δεν γίνεται εφικτό για τους μαθητές που ζουν στις δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού να καλυφθεί εγκαίρως η διδακτέα ύλη που απαιτείται. Συνεπώς, θα ήταν καλό να εξασφαλισθεί η πλήρης κάλυψη των σχολείων με εκπαιδευτικούς ή η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά κυρίως των λυκείων είναι η αυξημένη ύλη . Αναλυτικότερα, στην εποχή μας που η πανδημία του κορωνοϊού χειραγωγεί την καθημερινότητα μας , ενσωματώθηκε στις ζωές μας η τηλεκπαίδευση ,μέσω της οποίας προκλήθηκαν πολλά μαθησιακά κενά, απαραίτητα για τις επόμενες σχολικές χρονιές. Έτσι,η κάλυψη αυτών των κενών προϋποθέτει τη μείωση της ύλης ώστε να γίνει εφικτή.

Τελευταίο και σημαντικότερο πρόβλημα που «τρομοκράτησε» τους μαθητές του λυκείου και κυρίως της Γ’ τάξης είναι η αποτυχία ένταξης μεγάλου ποσοστού των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.). Ειδικότερα, περίπου 40.000 πανελλαδικώς εξεταζόμενοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και αυτό δεν τους είχε προετοιμάσει το κράτος κατάλληλα για τον τρόπο αξιολόγησης τους μέσω της Ε.Β.Ε. Επομένως, ζητείται η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για την δημιουργία ισότιμων ευκαιριών στους μαθητές της χώρας μας.

Συμπερασματικά, οι αλλαγές που έχει επιβάλει το κράτος στο εκπαιδευτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια προβληματίζουν τους μαθητές και τους επηρεάζουν αρνητικά σχετικά με την γενική εκπαίδευση και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, θα επιθυμούσαμε να εισακουστούν τα αιτήματα μας με σκοπό την δικαιότερη αξιολόγηση των μαθητών».

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛίπος στο συκώτι: Μειώστε το τρώγοντας
Επόμενο άρθροΈρευνα για τα φυτοφάρμακα: Πόσοι τόνοι καταναλώνονται στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ