Καταγγέλλουν γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων για την κατάσταση 57χρονου τετραπληγικού

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με έναν 57χρονο τετραπληγικό, όπου συγγενείς του καταγγέλλουν λάθος χειρισμούς κατά τη νοσηλεία του, που όπως αναφέρουν προκάλεσαν την επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης κατάστασής του.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται στην αναφορά που κατέθεσαν οι συγγενείς του 57χρονου στο Γραφείο Προάσπισης Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου (και είναι στην διάθεση του zarpanews.gr)  οι χειρισμοί από την πλευρά των γιατρών είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να περάσει πάνω από 50 επιληπτικά επεισόδια μέσα σε περίπου 30 ώρες στο κρεβάτι της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι συγγενείς, όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο με ατελεκτασία, μία ασθένεια πνευμονολογικής φύσεως και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στην εντατική. Η παραμονή του στη ΜΕΘ, σε συνδυασμό με την τραχειοστομία που του έγινε -παρότι σαν τετραπληγικός τα όργανά του είναι αποδυναμωμένα- προκάλεσε την επιδείνωση της υγείας του, όπως υποστηρίζεται στην καταγγελία.

Λίγες ώρες μετά την έξοδό του από την Εντατική, ο 57χρονος άρχιζε να εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις και εξετάστηκε από νευρολόγο, ο οποίος συνέστησε φαρμακευτική αγωγή και σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση, εκ νέου άμεση εισαγωγή στην Εντατική.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν πως παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και την συνεχιζόμενη χρήση κατασταλτικών φαρμάκων, οι θεράποντες δεν αποφάσιζαν την εισαγωγή του στην Εντατική, όσο και αν παρακαλούσαν από τη μεριά τους οι οικείοι του που έβλεπαν τον άνθρωπό τους σε τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με τους ίδιους, χρειάστηκαν αμέτρητες εκκλήσεις, μέχρι και απειλές από μεριάς της οικογένειας για δημοσιοποίηση του περιστατικού, για να εισαχθεί τελικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από 28 ώρες από το πρώτο επιληπτικό επεισόδιο.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά, ο 57χρονος, αν και ξύπνιος, δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Το χαρτί που δόθηκε στον αρμόδιο διευθυντή, όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, γράφει ότι ο ασθενής μεταφέρθηκε στην εντατική 2 ώρες μετά την αρχή των επιληψιών.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή το περιστατικό, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη λεπτομερής προκαταρκτική εξέταση. Αν και εφόσον διαπιστωθεί κάτι το επιλήψιμο, θα διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αναζητηθούν ευθύνες σε λάθη και παραλείψεις κατά τη νοσηλεία του παθόντα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ