Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου

καταγγέλλουν-απολύσεις-εργαζομένων-958201
Φωτογραφία αρχείου

Τις απολύσεις εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Χανίων και το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι  «στα ΚΤΕΛ  και στα ΑΣΤΙΚΑ μόνο στη περιφέρεια της Κρήτης  έχουμε περισσότερες από 300 απολύσεις (250 στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και 50 στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου)  ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν απολύθηκαν μέχρι στιγμής πιέζονται να πάρουν άδεια απουσίας άνευ αποδοχών».

Κοινή ανακοίνωση για τις 250 απολύσεις  εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου

Σφοδρή επίθεση έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στο κλάδο των μεταφορών,  ενάντια στους εργαζομένους με εκατοντάδες απολύσεις , οι συγκαλυμμένες απολύσεις με τον μανδύα της δήθεν οικειοθελούς αποχώρησης, η χορήγηση αδειών με αποδοχές ή άνευ, και προσπάθειες μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, είναι μέρος των όσων τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουν και βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ. στα Τουριστικά πούλμαν και στα Φορτηγά.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ της εργοδοσίας  που ψήφισαν τα προηγούμενα χρονιά οι κυβερνήσεις των  ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ   εφαρμόζονται τώρα από τους εργοδότες , και πετάνε τους εργαζομένους στο δρόμο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 3.8 δις  που ανακοινώθηκαν  ως ενισχύσεις (ως τις 19/3/2020), τα 400 εκατ. Ευρώ μόνο, θα μοιραστούν οι 1 εκατ. εργαζόμενοι  ενώ οι εργοδότες θα λάβουν τα 3.4.δις ευρω !!

Στα ΚΤΕΛ  και στα ΑΣΤΙΚΑ μόνο στη περιφέρεια της Κρήτης  έχουμε περισσότερες από 300 απολύσεις (250 στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και 50 στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου)  ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν απολύθηκαν μέχρι στιγμής πιέζονται να πάρουν άδεια απουσίας άνευ αποδοχών, και η εργοδοσία προχωράει σε μονομερή επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας χωρίς τη συναίνεση των εργαζόμενων. Παρόμοια είναι η κατάσταση  στα ΚΤΕΛ και σε άλλες περιοχές. Οι απολυόμενοι  έρχονται να προστεθούν στις 40.000 απολύσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες.

Η κυβέρνηση έχει καθολική ευθύνη για το κύμα απολύσεων που κατακλύζει το κλάδο καθώς όχι απλά δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά με την πρόταση της για ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις έδωσε το πράσινο φως στη μεγαλοεργοδοσία για να επιτεθεί και να επιδεινώσει τους όρους δουλειάς χιλιάδων εργαζόμενων.

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ “ΜΑΡΜΑΡΟ”!

Να σημάνει συναγερμός στους εργαζομένους!  Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση να μην δοθεί το δώρο Πάσχα στην ώρα του! Ματώσαμε για τα κέρδη τους,  ματώσαμε στην καπιταλιστική οικονομική κρίση τους,  δεν θα ματώσουμε για να μετράνε κέρδη και στην πανδημία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να θεωρηθούν με σαφήνεια άκυρες οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές που έγιναν από το μήνα Μάρτη.
  • Να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι για τα έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Καμία αρνητική μεταβολή στο προσωπικό των επιχειρήσεων για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. Να αποκλειστούν όσες επιχειρήσεις δε συμμορφώνονται από τη χρήση των ευνοϊκών για αυτές κυβερνητικών μέτρων.
  • Να δοθούν επιδόματα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους εποχικούς και μακροχρόνια άνεργους.
  • Να καταβληθεί κανονικά στην ώρα του το Δώρο του Πάσχα.
  • Να χορηγηθούν με ευθύνη του κράτους και της εργδοσίας δωρεάν σε ολους τους εργαζόμενους τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Να υπάρξει αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

1)            ΧΑΝΙΑ

ΤΗΛ: 6979001486 , 6972501798

email : [email protected]

2) ΡΕΘΥΜΝΟ

ΤΗΛ: 6980932320, 6978039169

email : [email protected]»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook