Καταγγέλλει την επίθεση γονέα κατά διευθυντή σχολείου η Ένωση Γονέων Χανίων

καταγγέλλει-την-επίθεση-γονέα-κατά-δι-737899
Φωτογραφία από τον αγιασμό στα σχολεία της Αμπεριάς το Σεπτέμβρη του 2018

Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του  Δ. Χανίων καταγγέλλει το «απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων» ενώ τονίζει ότι «η χρήση βίας , ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη».

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

Αυτές οι συμπεριφορές βίας και επίδειξης δύναμης είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι γεγονότα σαν το σημερινό, όχι μόνο διαταράσσουν την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά καταστρέφουν και το παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί σε αυτό, βλάπτοντας το σύνολο των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών όσων τις υιοθετούν.

Καταλήγοντας εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση προς τον Διευθυντή του σχολείου μας, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.

Η Ένωση καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook