Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ: «Χειροκροτούν τους γιατρούς, ακόμα όμως να πληρώσουν τις εφημερίες»

καταγγελίες-συριζα-χειροκροτούν-το-1026215

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό των γιατρών και των νοσηλευτών.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών αναδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη προς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Την ίδια ώρα που χειροκροτούν τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αρνούνται να πληρώσουν τις εξαντλητικές εφημερίες που έχουν κληθεί να κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ κι έναν μήνα, επικαλούμενοι το πλαφόν που ισχύει για τις συνθήκες ομαλότητας.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Ενώ εν μέσω πανδημίας, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης σκορπά δεκάδες εκ. ευρώ σε φίλους και ημέτερους, δεν δίνει δεκάρα για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο εμπαιγμός των γιατρών και των νοσηλευτών από την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Ας σταματήσει επιτέλους τα ρουσφέτια μέσω ΠΝΠ κι ας ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του».

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να πάμε σε μία ελεγχόμενη και όχι βιαστική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Είναι η πιο δύσκολη και ευαίσθητη φάση τώρα. Τα αναγκαία βήματα πρέπει να γίνουν με προσήλωση στην επιστημονική τεκμηρίωση, ακούγοντας τη γνώμη των ειδικών και πάντα με πρώτιστο μέλημα τη Δημόσια Υγεία. Κατά την Κουμυνδούρου, απαιτείται:

Σταδιακή «αποσυμπίεση» του ΕΣΥ και επάνοδος στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας

Ειδικά για τα νοσοκομεία, απαιτείται μέριμνα και έγκαιρη προετοιμασία για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας του προσωπικού και των προσερχόμενων ασθενών, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού υποστήριξης των νοσηλευομένων με covid 19.

Καλύτερη επιδημιολογική «εικόνα» της διασποράς του ιού στην κοινότητα και της ανοσιακής κατάστασης του γενικού πληθυσμού ή ευαίσθητων υποπληθυσμών, με περισσότερα διαγνωστικά τεστ για τις ανάγκες εργαστηριακού ελέγχου τόσο της σημερινής φάσης όσο και του πιθανού νέου επιδημικού κύματος το φθινόπωρο.

Συστηματική ενημέρωση του πληθυσμού για το πώς θα συμπεριφερθεί στις νέες συνθήκες και πως θα ενσωματώσει στην καθημερινότητα του τη νέα κουλτούρα ατομικής υγιεινής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook