Καταγγελίες και στην Κρήτη για «τυχοδιωκτικά» κόλπα εις βάρος δανειοληπτών

καταγγελίες-και-στην-κρήτη-για-τυχοδ-847075

Άρχισαν τα «παρατράγουδα» εις βάρος των δανειοληπτών «κόκκινων δανείων», από τις εταιρείες που αγόρασαν τα δάνεια των δανειοληπτών από τις τράπεζες , τα γνωστά funds.

Το θράσος των εταιρειών αυτών έχει ξεφύγει. Σε καταγγελίες καταναλωτών, αναφέρονται για «ραντεβού» που στήνουν σε καφετέριες εκπρόσωποι τους, προκειμένου να έρθουν σε συνδιαλλαγή (αλισβερίσι) με τους δανειολήπτες. Στα ραντεβού αυτά προσπαθούν να τους «πλασάρουν» ένα εικονικό χρέος και να προσπαθούν να τους πείσουν με όπλα το γενναίο «κούρεμα» και την αποφυγή του πλειστηριασμού.

Παράδειγμα: Βάσει καταγγελίας, κλήθηκε δανειολήπτης έμπορος σε καφετέρια του Ρεθύμνου, από δύο κυρίες που εκπροσωπούσαν την Εταιρεία C…. με έδρα την Ιρλανδία και εκπροσώπηση την Αθήνα, να κουβεντιάσουν για χρέος 100.000 ευρώ, η πρόταση της εταιρείας ήταν ρυθμίζουμε το χρέος με άμεση καταβολή 9.500 ευρώ. Όταν ο οφειλέτης ζήτησε γραπτή την πρόταση, η απάντηση ήταν «ότι άκουσες»…

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλει αυτές τις απαράδεχτες συμπεριφορές, πρακτικές, τακτικές, των εταιρειών, που μόνο τυχοδιωκτισμό θυμίζουν, εφιστώντας την προσοχή όλων των δανειοληπτών (φυσικών προσώπων -επαγγελματιών)για τους εξής λόγους.

1) Η ρύθμιση των δανείων δεν γίνεται στα «πεζοδρόμια»

2)Οι υπάλληλοι των εταιρειών, πρέπει να είναι πιστοποιημένοι μεσολαβητές (δικηγόροι) για να διέπονται από τον Κώδικα Δικηγορικής Δεοντολογίας

3)Δεν πηγαίνουμε σε τέτοια ραντεβού

4)Δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία

Τέλος, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους δανειολήπτες, να αποφεύγουν τέτοιες συναντήσεις και εάν προσκληθούν από οποιονδήποτε να ζητούν τα στοιχεία του, να αποτυπώνουν τον αριθμό τηλεφώνου του και να ενημερώνουν την Ένωση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook