Καταγγελίες για παραλία στα Χανιά…δύσκολη πρόσβαση και σωλήνες αμίαντου

καταγγελίες-για-παραλία-στα-χανιάδύ-1101916

Σε περιοδεία της στον Κεφαλά η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου κατέγραψε μία σειρά προβλημάτων που αφορούν στην υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Κυρίαρχο αίτημα (ή μείζον θέμα) αποτελεί η αφαίρεση των σωλήνων αμιάντου από το Δίκτυο Υδροδότησης του χωριού και η αντικατάστασή τους από άλλα αβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον υλικά.

Η πρόσβαση σε καθαρό (με δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του Δήμου τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις) πόσιμο νερό, αγαθό που οφείλει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό για όλους εμάς αδιαπραγμάτευτη.

Ένα πρόβλημα που αναδείχτηκε για ακόμα ένα καλοκαίρι έχει να κάνει με την παραλία «Ομπρός Γιαλός» και το δρόμο που τη συνδέει με τον Κεφαλά. Δρόμος με πλάτος έξι περίπου μέτρα άλλα με μόνο τα δυο-δυόμιση ασφαλτοστρωμένα με αποτέλεσμα όταν συναντηθούν δυο οχήματα, το ένα να προχωρεί πάνω στις πέτρες αναγκαστικά, και έτσι να γίνεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη, εξαιρετικής ομορφιάς παραλία προβληματική.

Η ασφαλτόστρωση και του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου θα διασφαλίσει την ομαλή και με ασφάλεια πρόσβαση τόσο σε ντόπιους όσο και επισκέπτες, χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύουν οι ίδιοι ή τα οχήματά τους.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί ότι, στη σημερινή εποχή και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, η δωρεάν παροχή Ίντερνετ στην πλατεία του χωριού έχει διακοπεί, χωρίς να έχει δοθεί κάποια επαρκής εξήγηση από τους αρμόδιους. Η δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα και καθημερινή ανάγκη, κυρίως σήμερα που πολλές οικογένειες δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους του χωριού που στηρίζουν με την προσφορά τους τη ζωή στην ύπαιθρο, να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυσή τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Βρύσες 6-9-2020

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook