Καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σούπερ μάρκετ κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

καταγγελίες-για-αθέμιτο-ανταγωνισμό-1008537

Αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά των σούπερ μάρκετ,  καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «μεγάλα καταστήματα τροφίμων (super markets) όχι μόνο διαφημίζουν αλλά και πωλούν είδη ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, παιχνίδια, λαμπάδες κ.λ.π. τη στιγμή που τα καταστήματα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων είναι κλειστά και μάλιστα με κρατική εντολή.»

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου:

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων σας μεταφέρει τα παράπονα πολλών μελών του για το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα τροφίμων (super markets) όχι μόνο διαφημίζουν αλλά και πωλούν είδη ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, παιχνίδια, λαμπάδες κ.λ.π. τη στιγμή που τα καταστήματα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων είναι κλειστά και μάλιστα με κρατική εντολή με βάση την υπ’ αριθ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 21268/2020 υπουργική απόφαση, τουλάχιστον  έως τις 11 Απριλίου 2020.

Το γεγονός αυτό καθιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτικές ολιγοπωλείου στις πλάτες των μικρών εμπόρων και των καταναλωτών  που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και τα αποθέματά τους να απαξιώνονται ευρισκόμενα στις αποθήκες .

Σας ζητάμε άμεσα να προβείτε σε απόφαση που να αποκλείει τα συγκεκριμένα καταστήματα από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ήδη έχετε κάνει και με τις λαϊκές αγορές

Αναμένουμε την άμεση απόφαση σας επί του θέματος για να υπάρχουν και την επόμενη ημέρα τοπικές και μικρές επιχειρήσεις.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook