Καταγγελία: Ξενοδοχείο στα Χανιά δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλου

καταγγελία-ξενοδοχείο-στα-χανιά-δεν-α-1191999

Ξενοδοχείο εποχικής λειτουργίας στα Χανιά, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλου, αν και έχει σταλεί η σχετική αίτηση από το σωματείο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωση της η παράταξη της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και παράλληλα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε δουλέψει το 2019 στο ξενοδοχείο αυτό, ενώ το 2020 βρισκόταν σε αναστολή.

Η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Η μεγάλη εργοδοσία ξεσαλώνει!!

Μέσα σε περίοδο νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης, με την απειλή της πανδημίας πάνω από τα κεφάλια μας, η μεγάλη εργοδοσία δείχνει ξανά τις διαθέσεις της.

Συγκεκριμένα, μας έρχεται καταγγελία για γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο εποχικής λειτουργίας στον νομό Χανίων, που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης συναδέλφου, κι ας έχει στείλει επίσημα την αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του Σωματείου μας.

Η συνάδελφος είχε δουλέψει το 2019 στο ξενοδοχείο αυτό, ενώ το 2020 βρισκόταν σε αναστολή. Το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, με τις πλάτες και την στήριξη της κυβέρνησης, ξεσαλώνει στον κλάδο, με ευθεία επίθεση στα κατοχυρωμένα έπειτα από μεγάλους αγώνες δικαιώματα μας, όπως αυτό της επαναπρόσληψης (άρθρο 8 ν. 1346/1983).

Απευθυνόμαστε στην διοίκηση του Σωματείου μας και την καλούμε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι προσπάθειες της εργοδοσίας να πέσουν στο κενό. Να ενημερώσει τους συναδέλφους για την πορεία της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να οργανωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση με την ενεργή συμμέτοχη των ξενοδοχοϋπάλληλων του Νομού μας.

Σήμερα το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη… αύριο έρχονται να μας πάρουν και το 8ωρο.

Η μεγάλη εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα. Για την επιτυχία των «μεταρρυθμίσεων» αυτών θέλουν έναν λαό που να μην μιλάει, να μην αντιστέκεται. Για τον λόγο αυτό εντείνονται μέρα με την μέρα η καταστολή, η τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους, ο αστυνομικός αυταρχισμός. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Είναι ένας κρίκος στην ένταση της καταστολής που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας μας.  Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συσκέψεις σε κάθε ξενοδοχείο. Ετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για το νομοσχέδιο – σκούπα στα εργασιακά. Διεκδικούμε την υπογραφή τοπικής ΚΣΣΕ χωρίς μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους σε ανοιχτή σύσκεψη μέσω της πλατφόρμας Ζουμ (Zoom), Τρίτη 16 Μαρτίου στις 19:00 μμ. Για να συμμετέχετε στην σύσκεψη, παρακαλούμε όπως έρθετε σε επαφή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) της Ταξικής Ενότητας, ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος και ο κωδικός της σύσκεψης.

E-mail :  [email protected] ,  τηλέφωνο :  6947448122

Όλοι και όλες στον αγώνα:

  • Για να παραμείνουμε υγιείς
  • Για να μην πεινάσει κανείς
  • Για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά
  • Για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook