Καταγγελία: «Το Υπουργείο μας εξαπάτησε» – 14 χρόνια περιμένει να τον διορίσουν καθηγητής που πέτυχε στο ΑΣΕΠ το 2008

καταγγελία-το-υπουργείο-μας-εξαπάτη-1483371

Την αδικία σε όλο της το μεγαλείο ζει τα τελευταία 15 χρόνια ένας καθηγητής από τα Χανιά, -μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα- ο οποίος ενώ συμμετείχε σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008 και πέτυχε στην 836η θέση, μέχρι σήμερα δεν έχει διοριστεί, την στιγμή μάλιστα που όπως ο ίδιος αναφέρει, άλλοι συνάδελφοί του διορίστηκαν από την θέση 5.000! Την περιπέτειά του με το ελληνικό κράτος διηγήθηκε στο zarpanews.gr, ο Χανιώτης καθηγητής Γιώργος Τριανταφύλλου.

Περιμένει δικαίωση – Εκπαιδευτικοί με υψηλή βαθμολογία στον πίνακα παραμένουν αδιόριστοι

Στην ίδια θέση είναι εκατοντάδες επιτυχόντες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια  παρακολουθούν συναδέλφους τους αναπληρωτές να αποκτούν μόρια και να τους προσπερνούν στους πίνακες,  ενώ το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί προκλητικά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το ενδεχόμενο νέου διαγωνισμού για εκπαιδευτικούς χωρίς προσπερνώντας τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, γεμίζει αγανάκτηση τους τότε επιτυχόντες που  διεκδικούν εδώ και δεκατέσσερα χρόνια το δικαίωμα στην εργασία!

Καταγγέλλει «άκρως μυστικούς» διορισμούς

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Τριανταφύλλου, το 2008 υπήρχε ένας νόμος που έλεγε ότι οι διορισμοί γίνονται με τήρηση της προτεραιότητας των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο όπως στη συνέχεια αποδείχθηκε, δεν έγινε, αφού ο ίδιος που ήταν στην θέση 836 δεν διορίστηκε ποτέ ενώ συνάδελφοί του με χαμηλότερη βαθμολογία και σε θέση 5.000 διορίστηκαν κανονικά.

Το 2015 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφαση 527/2015, έκρινε αντισυνταγματικό το 40% των διορισμών που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ, αναφέροντας πως οι θέσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.  Τότε όπως λέει ο κ. Τριανταφύλλου ξεκίνησαν πολλοί εκπαιδευτικοί να προσφεύγουν στα δικαστήρια, αλλά μυστικά: «Κινούνταν όλοι με απίστευτη μυστικότητα. Εγώ το έμαθα το 2018. Μάλλον επειδή ήμουν πιο πάνω στην κατάταξη και οι συνάδελφοι που ήξεραν πως είχα γράψει στον διαγωνισμό, δεν μου είχαν αναφέρει ποτέ τίποτα για τις δικαστικές προσφυγές, γιατί ίσως να φοβόντουσαν μήπως τους πάρω την θέση. Τότε έλεγε και ο Παπανδρέου και όλα τα σωματεία ότι δεν γίνονται διορισμοί κι εγώ επαναπαύτηκα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τριανταφύλλου, από το 2015 έως το 2019, και παρά την απόφαση του ΣτΕ, η πολιτεία εξακολουθεί να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς με αντισυνταγματικές διαδικασίες.

«Έβλεπα άλλους στην θέση 5.000 να διορίζονται και να πηγαίνουν σε σχολεία. Το 2017 έμαθα (επτά χρόνια μετά) ,ότι ήδη από το 2015 γίνονταν διορισμοί, οι οποίοι ήταν αντισυνταγματικοί, παρακάμπτοντας το νόμο. Με 24 μήνες εργασίας τους διόριζαν, χωρίς να έχουν περάσει από τον ΑΣΕΠ. Συνάδελφοι προσελήφθησαν με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες από εμένα. Δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το κράτος ότι θα γίνουν διορισμοί το 2015, συνάδελφοι μάθαιναν διορισμούς από ένα φόρουμ εκπαιδευτικών, το οποίο εγώ τότε δεν παρακολουθούσα. Το θέμα δεν είχε πάρει δημοσιότητα στα μέσα για να το γνωρίζω. Αισθάνομαι διπλή αδικία – εξαπάτηση. Η πρώτη αδικία είναι ότι από το 2010 έως το 2015 γίνονταν αντισυνταγματικοί διορισμοί, χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και η δεύτερη αδικία είναι ότι από το 2015 δεν γίνονταν διορισμοί και το 2018 διορίστηκαν κάποιοι χαμηλόβαθμοι. Αντί η διοίκηση να πάρει τον κατάλογο από την αρχή, πήρε κάποιους, οι οποίοι είχαν δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να λάβει υπόψη την θέση τους στην κατάταξη».

Για το θέμα είναι ενήμερη η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αφού και ο Συνήγορος του Πολίτη της έχει αποστείλει σχετική επιστολή. (Ολόκληρη η επιστολή είναι στην διάθεση του zarpanews.gr)

‘Oπως λέει ο κ. Τριανταφύλλου, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραδέχεται ότι υπάρχει ηθική αδικία ωστόσο έχουν προκύψει νομικά κωλύματα, τα οποία έχουν αποκλείσει άδικα δεκάδες εκπαιδευτικούς από τους μόνιμους διορισμούς.

Ο κ. Τριανταφύλλου προσέφυγε στα δικαστήρια τον Φεβρουάριο του 2018 αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη το 2019, ζητώντας δικαίωση, ισονομία και αξιοκρατία από την πολιτεία και αναγνώριση της επιτυχίας στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος μέχρι σήμερα θεωρούνταν η πιο δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία εισαγωγής των εκπαιδευτικών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ενήμεροι οι βουλευτές

Ο κ. Τριανταφύλλου είχε απευθυνθεί με επιστολή του και σε βουλευτές του νομού Χανίων

Δείτε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ του κ. Τριανταφύλλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί που πέτυχαν το 2008 στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι οι ίδιοι που βίωσαν μια ακόμη αδικία, αυτή του διορισμού εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που όριζε ο νόμος, γεγονός που έχει ήδη κριθεί παράνομο από το ΣΤΕ και οδήγησε τελικά σε δικαίωση όσων εκπαιδευτικών κινήθηκαν νομικά και τελικά διορίστηκαν τον Μάιο του 2019.

Το υπουργείο παιδείας έχει χαρακτηρίσει το θέμα λήξαν, παρά τις δικαστικές προσφυγές των εκπαιδευτικών που συνεχίζονται.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, πού τελικά μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του όταν η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί αλλά το κράτος κωφεύει;

zarpanews.gr

3 thoughts on “Καταγγελία: «Το Υπουργείο μας εξαπάτησε» – 14 χρόνια περιμένει να τον διορίσουν καθηγητής που πέτυχε στο ΑΣΕΠ το 2008

  1. πφφφφφφ…..για κανενα λογο , εσυ δηλαδη θες να πας και περιμενεις τοσα χρονια για να πας σε ενα σχολειο με μισθο για κλαμματα
    …εδωσες εξετασεις οκ , πηγαινε παραπερα καθε εμποδιο για καλυτερα!

  2. Αν εχεις αναγκη οκ …και αδικια υπαρχει , πηγαινε στο δημοσιο…..απλα αλλοι πολυ μαγγιτες ΦΕΥΓΟΥΝ! Οποτε η αποφαση δικη σου…

  3. Αν εχεις αναγκη οκ …και αδικια υπαρχει , πηγαινε στο δημοσιο…..απλα αλλοι πολυ μαγγιτες ΦΕΥΓΟΥΝ! Οποτε η αποφαση δικη σου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook