Καταγγελία σοκ: Η Μις Σενεγάλη 2020 βιάστηκε και έμεινε έγκυος στο πλαίσιο των καλλιστείων

καταγγελία-σοκ-η-μις-σενεγάλη-2020-βιάστη-1324526

Περισσότερες από 300 γυναίκες από τη Σενεγάλη κατέθεσαν χθες Τετάρτη (24/11) στο Ντακάρ μηνύσεις σε βάρος της προέδρου της διοργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού Μις Σενεγάλη, την οποία κατηγορούν για «εξύμνηση του βιασμού». Με φόντο την καταγγελία της Μις Σενεγάλη 2020, Ndeye Fatima Dione, ότι βιάστηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του διαγωνισμού ομορφιάς, σάλος έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκαν δημοσίως οι διοργανωτές!

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα της εστεμμένης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σενεγαλέζικο ειδησεογραφικό site Dakarbuzz, αποκάλυψε ότι η Μις Σενεγάλη 2020 Ndeye Fatima Dione, 20 ετών, ναρκώθηκε και βιάστηκε σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή. Η 20χρονη έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών, του οποίου αγνοεί τον πατέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Την επομένη των αποκαλύψεων της Ndeye Fatima Dione η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της Μις Σενεγάλης, Αμίνα Μπαντιάνε δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «ένας βιασμός εμπλέκει δύο ανθρώπους […] Εάν κάποιος σε βιάζει, εσύ ψαχνόσουν. Είναι ενήλικη», είπε. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα αφρικανικά social media και καταδικάστηκαν από γυναίκες και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Περισσότερες από 300 μηνύσεις έχουν κατατεθεί έως τη στιγμή που αποχωρούσαμε από το δικαστήριο, νωρίς το απόγευμα. Διατυπώθηκε μια ιδέα συλλογικής αγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλήθηκαν όσες συμφωνούσαν να συμπληρώσουν το έντυπο και να συναντηθούμε στο δικαστήριο για να καταθέσουμε τη μήνυση», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Χουρέγε Τιάμ Πρεϊρά, μέλος της Συλλογικότητας των Γυναικών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συναντήσουν τον εισαγγελέα.

«Είναι ένας τρόπος να υποκινείς τους βιαστές να συνεχίσουν και να βάζουν σε κίνδυνο τα κορίτσια», τόνισε. Επιπλέον της μήνυσης για «εξύμνηση του βιασμού», οι ενάγουσες ζητούν την αφαίρεση της άδειας της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς και αξιώνουν από το κράτος να αναθέσει τη διοργάνωσή του σε «πρόσωπα που σέβονται περισσότερο τα δικαιώματα της γυναίκας», ανέφερε η Πρεϊρά.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook